BUDGET PAREL: Super shiny vliegendeken onder €40 (met afneembare hals)

Ik ga altijd graag op zoek naar mooie budget parels; producten die niet alleen fijn voor je portemonnee zijn, maar die ook echt mooi én van goede kwaliteit zijn. Onlangs vond ik er weer zo één en ik deel ‘m vandaag graag met jullie!

 

LijntjeLijn

 

LAYOUT

 

Wat: Vliegendeken van Fouganza
Prijs: €39,99
Waar te koop: Decathlon, klik hier

Productspecificaties:

  • Gemaakt van luchtige mesh stof
  • Met diverse plooien voor meer bewegingsvrijheid
  • Grote buikflap met drie sluitingen
  • Voorzijde met twee gespen
  • Extra lang halsstuk (afneembaar)
  • Twee jaar garantie

 

Mijn paard staat aan de kust en daarom hebben wij gelukkig niet mega veel last van dazen en andere insecten. Toch kan mijn paard af en toe alsnog last hebben van de vliegen, vooral wanneer ze hengstig is. Dan verandert ze in een kleine dramaqueen en maakt ze (letterlijk!) van iedere mug een olifant 😉 Ook stilstaan bij de hoefsmid of tandarts is knap lastig voor haar, met al die vliegen die op stal rondhangen. Ik was daarom op zoek naar een fijne vliegendeken die ik in dat soort situaties kan op leggen. Maar omdat ik ‘m lang niet iedere dag zal gebruiken, wilde ik er niet veel geld aan uitgeven. Ik probeerde de vliegendeken van Fouganza, die niet meer dan €40 kost. Het proberen waard!

De vliegendeken van Fouganza is gemaakt van een luchtige mesh stof die ontzettend shiny is. Fouganza schrijft er zelf niks over, maar ik denk dat deze shiny stof niet alleen mooi is, maar ook heel nuttig ivm het weerkaatsen van zonlicht. Hierdoor blijft je paard koeler. Een ander groot pluspunt vind ik de extra lange hals, zodat je de hals ook tijdens het grazen bedekt blijft. Vaak zie je namelijk dat er bij het grazen toch ruimte ontstaat. Ook de achterkant met staartflap is vrij groot. Oh, een ander groot pluspunt: het stukje neopreen bij de schoft. Mijn paard heeft een erg hoge schoft én een heel gevoelige huid, waardoor schuurplekken van dekens altijd op de loer liggen. Dit neopreen stuk bij de schoft is ontzettend zacht voor haar huid, geen harde naden, dus dat is voor mij écht een belangrijk detail om deze deken aan te schaffen!

Dus, gewoon een tip voor als je nog een fijne (en mooie) vliegendeken zoekt! 😉

 

Hebben jullie al een vliegendeken in gebruik? Welk merk hebben jullie? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier).

 

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *