BUDGET VONDST: Flexibele stijgbeugels onder €50

Wil je graag nieuwe beugels, maar wil je ook lief voor je portemonnee blijven? In dit artikel vertel ik je meer over flexibele beugels onder €50. Lees mee!

 

 

Wat: flexibele stijgbeugels ‘Flexi’ van Epplejeck
Waar te koop: klik hier

Productspecificaties: 
“Flexibele stijgbeugels van kunststof. Aan de zijkant zit een schakel die is afgedekt met rubber. De beugels zijn flexibel voor een goede schokabsorptie. Hierdoor kunnen klachten aan je enkels, knieën en heupen verbeteren. De beugels zorgen voor een natuurlijke aanpassing aan de beweging van je voet en gaan makkelijker uit bij een eventuele val. Kunststof voetbed en extra brede zool. Lichtgewicht.”

 

Onlangs spotte ik deze stijgbeugels op de webshop van Epplejeck en ik was direct benieuwd! De flexibele stijgbeugels van Sprenger zijn namelijk al een lange tijd razend populair, maar kosten met €189,95 en €199,95 helaas wel wat centen. Deze van Epplejeck kosten nog geen €50, een mooie budgetvariant dus.

Het eerste wat mij opviel aan deze stijgbeugels, was de grootte. Ze zijn erg hoog en breed, en hebben een breed voetbed. Tijdens het rijden voelt dit brede voetbed heel stevig en stabiel. Zie de foto hieronder om het verschil qua grootte met een ‘normale’ stijgbeugel te zien. De beugels zijn lichtgewicht, dat vind ik altijd heel fijn.

 

De Flexi stijgbeugel vs. een ‘normale’ stijgbeugel

 

De beugels hebben aan de zijkanten een buigzame schakel die bedekt is met rubber. Dit zorgt ervoor dat je de beugel kunt buigen ten opzichte van het voetbed. Hierdoor maak je niet telkens zo’n harde klap, maar buigen ze lichtjes met je bewegingen mee. Een betere schokdemping dus, en tijdens een val is de kans kleiner dat je voet vast komt te zitten. Als ik ze vergelijk met de Bow Balance beugels van Sprenger, dan buigen ze wel minder makkelijk. De Sprenger beugels zijn soepeler en buigen daardoor makkelijker. In dat opzicht merk je dus wel het grote prijsverschil tussen de twee merken. Ik heb overigens geen last van mijn knieën of enkels als ik met normale stijgbeugels rijd, dus daarover kan ik niks zeggen.

De beugels zijn zwart, wat ik persoonlijk altijd heel mooi vind. Ik vind het mooier dan zilverkleurige beugels, omdat ze matchen bij het zadel en veel minder opvallen. Vergeleken met duurdere beugels zie je wel dat de afwerking iets minder strak is. De ‘nerven’ in het kunststof zijn bijvoorbeeld hier en daar zichtbaar.

Al met al vind ik deze Flexi stijgbeugels een prima optie voor als de ‘high end’ stijgbeugels simpelweg te duur voor je zijn. Ze doen precies waar ze voor bedoeld zijn, niets meer en niets minder! Tuurlijk weten we allemaal dat je met beugels van €49,95 iets anders moet verwachten dan beugels van €199,95. De duurdere beugels zijn net wat soepeler, net wat beter afgewerkt, maar ook nét wat duurder. 😉

 

Rijden jullie graag met flexibele beugels? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *