FASHION TIP: Dit nieuwe merk maakt duurzame rijkleding

We kunnen er anno 2020 niet meer omheen: wij mensen zijn te vervuilend voor het milieu. Er zijn talloze dingen die we daarom moeten veranderen, zoals bijvoorbeeld ons consumptiegedrag. We kopen veel te veel spullen die in de productie vervuilend zijn. Gelukkig komen er steeds meer groene, duurzame initiatieven. Eén daarvan is Equisus, een merk dat duurzame paardrijkleding maakt. In deze blog vertel ik je er meer over!

duurzame ruitersport kleding

Duurzame rijkleding
Equisus maakt naar eigen zeggen duurzame paardrijkleding. Ze vertellen: “Onze missie is het combineren van liefde voor de ruitersport met de liefde voor natuur.” De kleding van Equisus is duurzaam geproduceerd waarbij met zowel de natuur als met de mens rekening is gehouden:

1. Duurzame materialen
De kleding is gemaakt van biologisch katoen. Voor de teelt van katoen zijn dus geen pesticiden en kunstmest gebruikt. Ook is er een waterbeheerplan vereist bij de teelt. Voor de opdruk op de kleding is gekozen voor een opdruk op basis van water, dat is minder schadelijk voor het milieu. De kledinglabels zijn gemaakt van Oeko-Tex en vegan leer.

2. CO2 neutrale productie
Voor de productie van de kleding is gebruik gemaakt van duurzame energie, zoals zonne- en windenergie. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 in het productieproces flink verminderd.

3. Eerlijke arbeidsomstandigheden
De kleding is gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit betekent: eerlijk loon, geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid, redelijke arbeidstijden en veilige arbeidsomstandigheden. Ook wordt een minimumloon, een arbeidscontract en het opbouwen van een pensioen gegarandeerd.

De perfecte basics
De collectie van Equisus is heel klein en basic, maar past daarom perfect bij het thema duurzaamheid: Minder ‘fast fashion’ kopen en meer goede basics kopen die lang meegaan. De neutrale kleuren en de basic pasvorm staat iedereen mooi (voor mannen én vrouwen!) en kun je bij elke rijbroek en jas combineren.

De collectie bestaat uit polo’s, t-shirts, hoodies en vesten, en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkerblauw en grijs. Voor duurzame kleding vind ik de verkoopprijzen niet eens zo duur. Een shirt heb je voor €29,95 en de hoodies voor €69,95. Maarrrr ik zag dat ze nu een nieuwjaarsactie hebben t/m 31 januari, waarbij je de collectie met 15% korting kunt shoppen! Altijd fijn!

Meer zien van Equisus? Klik hier voor de website.

duurzame ruitersport kleding

duurzame ruitersport kleding

Ik heb het vest + shirt
Zoals op de foto’s te zien, heb ik zelf het shirt en het vest in het zwart. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik bijna dagelijks in dat vest loop. (De Boyfriend kan het bevestigen! ;-)) Het vest valt lekker lang, waardoor je niet steeds je vest naar beneden hoeft te trekken (irritant!) en hij valt ook lekker ruim, zodat je echt in zo’n vest kan ‘leven’. Heerlijk! Ook na alle wasbeurten ziet ‘ie er prachtig uit en is de print op de rug ook nog steeds heel mooi. Ook het shirt heeft een mooie pasvorm en is lekker stretchy. Het bruine label aan de zijkant (van vegan leer) maakt het heel chique, vind ik. Kortom, heel fijne basics om in m’n kast te hebben en daarom leek het mij ook heel leuk om er een blogje over te schrijven!

VIP-giveaway
Zoals ik eergisteren op Facebook & Instagram al schreef, heeft Pumps & Paarden een beetje een nieuw jasje gekregen per 1 januari! Ik organiseer vaak giveaways voor jullie, maar ik vind het dan wel heel leuk als een vaste lezeres wint. Daarom is de vrijdag omgedoopt tot VIP-dag. Onder alle VIP’s (Very Important Pumps-lezeres) verloot ik elke vrijdag een leuk cadeautje. Dat kan van alles zijn: van fijne groomingsproducten tot aan een prachtige rijbroek. Wil je dus voortaan mee doen aan mijn giveaways, dan is het belangrijk dat je een VIP bent. Klik hier om je in te schrijven! No worries: het is helemaal gratis en je zit nergens aan vast.

Win een kledingsetje van Equisus!
Yes! Deze allereerste VIP-vrijdag trap ik af met een tof kledingsetje van Equisus! Ik verloot het vest en het shirt. Als winnaar mag je zelf kiezen of je het setje in het zwart of in het donkerblauw wilt ontvangen. Zo maak je kans:

1. Je moet ingeschreven staan als VIP (klik hier)
2. Like Equisus op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
3. Laat bij mij op Facebook en/of Instagram even een reactie achter waarin je laat weten dat je graag kans maakt op deze prijs. Dan weet ik dat het cadeautje bij een VIP terecht komt die ook daadwerkelijk deze prijs wilt winnen. 🙂

Volgende week kies ik de winnaar, veel geluk!

#samenwerking

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *