FOOD GUIDE: Dit supplement voor gewrichten (zonder glucosamine) doet méér (+testers gezocht!)

Update 26/8: De winnaars zijn inmiddels bekend! Charissa Neele, Megan Annouscha & Lissi van der Ploeg; heel veel geluk met jullie paardjes!

Het juiste voer bepalen voor je paard; ik vind het maar lastig. Welk voer, en hoeveel dan, gemixt met ander voer, geen supplementen, wel supplementen, en welke supplementen dan? Daarom heb ik deze rubriek de “Food Guide” in het leven geroepen; samen met een aantal experts en specialisten geef ik suggesties voor bepaalde problemen of vraagstukken. Dit keer: hoe een 100% natuurlijk supplement kan helpen tegen gewrichtsproblemen.

De vorige edities van “Food Guide” lezen? Klik hier!

 

LijntjeLijn

 

kj

 

De problemen in een ongezond gewricht
Een paard met gewrichtsproblemen? Ik denk dan al snel aan het bijvoeren van een supplement met glucosamine, en volgens mij denkt bijna iedere paardenliefhebber daar dan aan. Producten met glucosamine zijn namelijk werkzaam op slechter wordend kraakbeen. Maar zoals hierboven in de infographic te zien is, heeft een ongezond gewricht vaak met nog meer problemen te maken. Niet alleen wordt het kraakbeen slechter, ook het gewrichtssmeer kan dunner worden, er wordt littekenweefsel ontwikkeld en er kan kristalafzetting op het gewricht ontstaan.

Álle problemen aanpakken
Zoals jullie misschien weten, schrijf ik regelmatig blogs in samenwerking met Karlijn, van het bedrijf Heltie Horse. Karlijn weet ontzettend veel over het paardenlichaam en welke effecten kruiden en mineralen hebben. Bij Heltie Horse doen ze ontzettend veel onderzoek en zijn ze hard bezig om nog betere en effectievere supplementen op de markt te brengen. Omdat ze zagen dat ongezonde gewrichten vaak meer problemen hebben dan alleen verslechterd kraakbeen, zijn ze aan de slag gegaan met het ontwikkelen van nieuwe supplementen. Hun supplement ‘Gewrichten’ richt zich daarom niet alleen op het kraakbeen in een gewricht, maar ook op het dunner wordende gewrichtssmeer én op kristalvorming. Geen één ander supplement richt zich hier op al deze aspecten, dus dat vond ik reden genoeg om dit artikel te schrijven!

Wat houdt kristalvorming in?
Kristalvorming zei mij vrij weinig, dus ik kan mij zo voorstellen dat jullie ook niet helemaal begrijpen wat dit precies voor gewrichtsprobleem is. Kristalafzetting ontstaat als er te veel urinezuur in het lichaam zit. Urinezuur is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen en vrije radicalen. Een heel nuttig stofje dus, maar een te hoge dosis ervan is schadelijk voor de gewrichten. En die hoge dosis kan al snel ontstaan: uit het onderzoek bleek namelijk dat het urinezuurgehalte flink steeg nadat het paard arbeid had verricht: een stijging van 8,6 procent. Ervoer het paard veel stress, dan steeg het gehalte nog meer: 55,1%. Bij een te hoge dosis is de kans groot dat het gaat kristalliseren op de gewrichten. Helaas een onomkeerbaar proces, want het lichaam kan kristallen niet afbreken. Het gevolg zijn pijnlijke ontstekingen in het gewricht. Het supplement van Heltie Horse gaat, als enige supplement voor gewrichten, vorming van kristal tegen – waardoor dit probleem voorkomen kan worden.

 

Supplement Gewrichten
Het supplement is 100% natuurlijk en is op basis van kruiden en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan kurkuma, boswelia, zwarte bes, heermoes (Equisethum arvense), veld paardestaart en bamboe. Het ondersteunt het kraakbeen, smeert en houdt de gewrichten soepel en vermindert kristalvorming. De samenstelling van gewrichtssmeer wordt op peil gehouden en je kunt het supplement zowel preventief als curatief (genezend) gebruiken.

Je kunt het supplement één keer per dag over het krachtvoer van je paard schenken. Een fles (1 liter) kost €64,95 en is te verkrijgen via de website van Heltie Horse en bij alle Welkoop-filialen.

Twijfel je of je dit supplement iets voor jouw paard is, dan kun je altijd even een mailtje sturen naar Heltie Horse of informeren bij Welkoop. De verkopers daar beschikken over uitgebreide kennis op dit gebied.

 

x1

 

Word tester!
Van Heltie Horse mag ik drie keer het supplement ‘Gewrichten’ weggeven, zodat drie Pumps-lezeres het zelf kunnen testen. Wil jij dit supplement graag uitproberen? Zo doe je mee:

Stap 1. Like Heltie Horse op Facebook – klik hier
Stap 2. Laat een reactie achter op mijn Facebookpagina (klik hier) en laat daarin weten dat je kans wil maken. De winnaars ontvangen volgende week bericht, veel geluk!

#advertorial

You may also like

5 Comments

  1. Ik zou dit heel erg graag proberen voor onze 17 jarige Hongaarse ruin die nog vol op aan het werk is, hij kan wel wat extra ondersteuning gebruiken en we hebben tot nu toe nog niets passends kunnen vinden.. wie weet kunnen jullie ons helpen!

  2. Ja graag. Mijn merrie krijgt het toch wat moeilijker met de zware oefeningen

  3. Is dit ook geschikt voor honden

  4. Heey,
    Ik zou graag tester willen worden van dit supplement. Sinds een paar weken zijn we er achter gekomen dat mijn 14 jarig kwpn merrie lichte artrose heeft in haar achter benen. Het zal niet beter worden maar ik denk dat dit supplement het verslechteren vertraagt. Omdat je bij mijn paard goed kunt zien of iets helpt of niet kan ik een goede review hier over schrijven.
    Mvg kim

  5. Als dit gebeurt bij mensen spreek je van jicht. Das is heel pijnlijk en zal voor her paars dus ook niet prettig zijn.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *