FOOD GUIDE: Het nummer #1 product dat iedereen op stal zou moeten hebben

Update 13/5: De winnaar is inmiddels bekend! Van harte Silvana Wiedeman!

Het juiste voer bepalen voor je paard; het is soms een flinke puzzel. Welk voer, en hoeveel dan, gemixt met ander voer, geen supplementen, wel supplementen, en welke supplementen dan? Daarom heb ik deze rubriek de “Food Guide” in het leven geroepen; samen met een aantal experts en specialisten geef ik suggesties voor bepaalde problemen of vraagstukken. Dit keer: het nummer #1 product dat eigenlijk iedereen op stal moet hebben staan.

De vorige edities van “Food Guide” lezen? Klik hier!

 

 

#advertorial
In deze Food Guide-rubriek schrijf ik maandelijks over voeding. Iets wat ik heel belangrijk vind, want de wereld bestaat natuurlijk niet alleen maar uit mooie setjes en prachtige stallen. Daarom was ik ook direct enthousiast toen Hilde Dokter van het bedrijf ECOstyle vroeg of ik een samenwerking met hen zou willen starten en of we wellicht eens samen een artikel konden schrijven. ECOstyle klinkt je misschien niet zo bekend in de oren, maar wellicht ken je hun bekendste product wel: Colosan. Dit diergeneesmiddel heeft zich bij ons op stal al meerdere keren bewezen en daarom vind ik dit echt een onmisbaar product voor eigenlijk iedereen. Ik wilde er dan ook graag een artikeltje over schrijven, dus lees snel mee en verdiep je even in dit belangrijke product. Wie weet wanneer je het écht nodig hebt! 🙂

 

Eerste hulp bij koliek
Wij hebben op stal een paard dat regelmatig luchtzuigt en hierdoor is het weleens gebeurd dat hij koliekverschijnselen vertoonde. Onze staleigenaresse heeft standaard Colosan in de kast staan en dit helpt dan ook altijd bij dit paard. Gelukkig heb ik het geneesmiddel nooit zelf hoeven te gebruiken bij mijn merrie, maar het is een fijn idee dat we het klaar hebben staan voor het geval dat. Vooral nu in april en mei is de kans op gaskoliek groter, met het verse voorjaarsgras. De darmen van je paard kunnen hier wat gevoelig op reageren, dus het is sowieso verstandig om het aantal uren dat je paard op de wei staat rustig op te bouwen. Zet daarnaast een flacon Colosan in je EHBO-kast, voor als het toch misgaat. Colosan werkt direct krampstillend en gas afdrijvend. De natuurlijke ingrediënten gaan de verkrampingen tegen en stoppen extreme gistingsprocessen.

Ook fijn: omdat Colosan natuurlijke ingrediënten bevat, kan het nooit kwaad. Ook niet als blijkt dat je paard helemaal geen koliek heeft en ook niet als je een drachtige merrie hebt. Je kunt het daarom direct geven, terwijl je ondertussen wacht op de gealarmeerde dierenarts.

Want let wel: ieder paard is anders. Bel daarom altijd de dierenarts en overleg met hem of haar. Colosan werkt goed bij gaskoliek, maar bij zandkoliek of draaiing van de darmen niet. Hilde Dokter van ECOstyle vertelt: “We willen voorkomen dat mensen Colosan geven en vervolgens weer rustig gaan slapen en de volgende ochtend verwachten dat alles over is. Het is belangrijk dat je je paard goed kent en dat je abnormaal gedrag herkent, zodat je kunt zien of het geneesmiddel al gaat werken of juist (nog) niet.”

 

Werkzame stoffen
1. Lijnzaadolie: Gunstig effect op spijsvertering, ‘slaat’ schuimlaag bij gasophoping neer.

2. Chinese kaneelolie: Werkt krampstillend, antibacterieel en heeft anti-schuim werking.

3. Karwijzaadolie: Krampstillende werking op gladde spieren en werkt schimmeldodend.

4. Kamilleolie: Bevat ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

5. Anijsolie: Bevordert spijsvertering, geeft verlichting bij buik- en darmkrampen.

6. Venkelolie: Effectief bij gasophoping, verstopping, pijn en krampen in de buik en darmen.

 

 

Winnen!
Nog geen Colosan in de kast staan? Of is het bijna op? Ik mag namens ECOstyle één flacon weggeven, zodat je EHBO-kast weer up to date is. Kans maken? Zo doe je dat:

1. Like ECOstyle op Facebook (klik hier) of op Instagram (klik hier).
2. Like Pumps & Paarden op Facebook (klik hier) en/of  op Instagram (klik hier) en laat daar een reactie achter waarin je laat weten dat je graag kans maakt.

Volgende week zal ik een winnaar kiezen. Veel geluk!

You may also like

2 Comments

  1. Ik heb een stal met 6 paarden en lijkt me een gerust gevoel geven als ik dat mag winnen!

  2. Standaart in mijn kast staan , gelukkig nooit nodig gehad maar ehbo nooit verkeerd .
    Evenals een uitgebreide verbandtrommel op de poetsplaats en stal .

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *