FOOD GUIDE: Sterkere hoeven door het mineraal silicium (+testers gezocht!)

Update 8/4: De winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt! Ashley Koning, Moniek Dotinga & CL Kempenaar; van harte gefeliciteerd!

Het juiste voer bepalen voor je paard; ik vind het maar lastig. Welk voer, en hoeveel dan, gemixt met ander voer, geen supplementen, wel supplementen, en welke supplementen dan? Daarom heb ik deze rubriek de “Food Guide” in het leven geroepen; samen met een aantal specialisten geef ik suggesties voor bepaalde problemen of vraagstukken. Dit keer: hoe het mineraal silicium de hoeven van je paard versterkt en de vacht glanzend maakt (en ook, als bouwstof van bindweefsel, belangrijk is voor sterke botten, kraakbeen, pezen en spieren).

De vorige edities van “Food Guide” lezen? Klik hier!

 

LijntjeLijn

 

Heltie Horse sterke hoeven

 

Brokkelhoeven sterker maken
Sterke hoeven: niet elk paard is ermee geboren. Vooral nu de lente in zicht is en we weer massaal op buitenrit gaan, komen brokkelhoeven veel voor. Mááár met het (bij)voeren van mineralen en vitaminen kun je ervoor zorgen dat de hoeven van je paard op natuurlijke wijze weer sterker worden. Één zo’n mineraal dat helpt bij het versterken van de hoeven, is silicium. Ik sprak Karlijn van het merk Heltie Horse over dit supplement.

Karlijn: “Silicium is een mineraal dat de bouwstof is voor bindweefsel. Dat bindweefsel is juist zo belangrijk voor sterke hoeven, sterke botten en haaropbouw. En dat niet alleen: het is ook onmisbaar bij de opbouw van kraakbeen, spieren en pezen.” Wanneer je silicium bijvoert, sla je dus meerdere vliegen in één klap. Daarnaast speelt silicium een grote rol bij de aanmaak van collageen, dat ook weer onmisbaar is bij een mooie vacht en sterke gewrichten en botten. Het mineraal silicium heeft een positief effect op:

 • Brokkelhoeven
 • Artrose
 • Aanmaak van kraakbeen
 • Soepelheid van gewrichten
 • Scheuren in de hoeven
 • Hoefzweren
 • Glanzende vacht
 • Voorkomen van blessures

Karlijn: “Veel paarden krijgen met hun dagelijkse voeding te weinig van dit mineraal binnen. Uit meerdere studies is gebleken dat een siliciumtekort de oorzaak is van bot- en kraakbeenafwijkingen. Het bijvoeren van silicium is daarom altijd een goed idee. Het maakt de hoeven sterker en de vacht glanzender, en je zorgt ook direct voor sterkere botten en gewrichten. Veel paarden die silicium bijgevoerd kregen, waren minder gevoelig voor blessures.”

 

Supplement Hoef & Vacht
Silicum is een relatief onbekend mineraal in de paardenwereld, dus je komt het niet zomaar overal tegen. In het supplement ‘Hoef & Vacht’ van het merk Heltie Horse is dit mineraal het hoofdingrediënt en daarom vroeg ik Karlijn dan ook om meer informatie. Karlijn: “In het supplement ‘Hoef & Vacht’ is silicium het belangrijkste ingrediënt. Het supplement is vloeibaar, omdat silicium alleen in vloeibare substantie kan opgenomen worden door het paardenlichaam. Krijgt je paard het via een vaste vorm binnen, dan heeft het amper tot geen effect.”

Je kunt het supplement één keer per dag over het krachtvoer van je paard schenken of door het drinkwater mengen. Een fles (1 liter) kost €36,95 en is te verkrijgen via de website van Heltie Horse en bij alle Welkoop-filialen.

Twijfel je of je dit supplement iets voor jouw paard is, dan kun je altijd even een mailtje sturen naar Heltie Horse of informeren bij Welkoop. De verkopers daar beschikken over uitgebreide kennis op dit gebied.

 

heltie horse sterke hoeven

 

Word tester!
Van Heltie Horse mag ik drie keer het supplement ‘Hoef & Vacht’ weggeven, zodat drie Pumps-lezeres het zelf kunnen testen. Wil jij dit supplement graag uitproberen? Zo doe je mee:

Stap 1. Like Heltie Horse op Facebook – klik hier
Stap 2. Laat een reactie achter op de Facebookpagina van Pumps & Paarden –klik hier– en laat daarin weten dat je kans wil maken!

 

Wat doen jullie tegen brokkelhoefjes? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

#advertorial

You may also like

5 Comments

 1. Heel heel graag! Mijn nieuwe paard heeft brokkelhoeven en is herstellende van een hoefzweer. Zou zo graag een middel hiertegen willen uitproberen, niets liever dan een gezond en vrolijk paard❤️🐎

 2. Ik gebruik het al!! Wat een top spul!

 3. En wat zit er verder in naast silicum? Ik kan dat op hun website ook niet terugvinden. Hoofdbestanddeel silicum en ook water. Wat is de rest dan?

 4. Wij willen het heel graaag winnen voor onze pony’s gabber en blue
  Door de strenge winter brokkelen de hoeven meer af als normaal
  Dus zou het heel graag proberen

 5. Heeft dit ook effect voor hoefbevangen paarden?

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *