FOTODAGBOEK: Het EK U25 door de ogen van Anne Meulendijks

 

Vorige week vond voor het eerst de Europese Kampioenschappen U25 plaats in Hagen. Het Nederlandse team bestond uit Anne Meulendijks, Stephanie Kooijman, Danielle Houtvast en Maxime van der Vlist, met als reserve Jill Huijbregts. Speciaal voor Pumps & Paarden hield Anne Meulendijks die week een fotodagboekje bij. Kijk mee naar haar week!

l

text1bEen paar weken geleden werd bekend gemaakt wie er naar het EK U25 mochten. Ik was zo blij dat ik uitgekozen werd! Na deze bekendmaking hebben we een trainingsweek gehad. Samen met de andere drie teamleden en de reserve zijn we naar Roosendaal gegaan om daar een hele week lang rijtechnisch de puntjes op de i te zetten. Ook kregen we een heel nuttige mentale training van Sanne Beijerman en hebben we allerlei teambuilding oefeningetjes gedaan. Zoals je op de foto hierboven kunt zien was dat in het begin één grote chaos, maar uiteindelijk is het allemaal gelukt! 😉

 

2bTijdens deze trainingsweek namen we natuurlijk ook de paardjes mee. Hierboven op de foto zie je mijn paard Avanti en het paard van Stephanie, Winston. Deze twee mogen bijna ieder jaar mee naar het EK, dus inmiddels kennen ze elkaar goed en zijn het echt vriendjes geworden.

 

text23bEn dan gaat het echte werk beginnen… Inladen! Ik neem maar één paard mee naar het EK, maar het lijkt alsof we voor een lange tijd op reis gaan, haha! Je weet natuurlijk nooit precies hoe de omstandigheden zullen zijn, dus je moet overal op voorbereid zijn. Spullen voor lagere temperaturen, maar ook spullen voor wanneer het erg warm is.. Ook voor de training heb ik weer andere spullen nodig dan met de wedstrijd zelf, dus we nemen altijd een bomvolle kast mee.

 

4bOndertussen druk mijn checklist/paklijst af te vinken zodat we écht niks vergeten.

 

5bKlaar voor vertrek! Alles is ingeladen, nu alleen nog Avanti erin zetten.

 

6bAvanti gaat de wagen in met zijn gave EK deken op! 😀

 

text37bWe zijn goed aangekomen in Hagen. Direct maar even de baan verkennen met Winston, het paard van Stephanie.

 

8bInmiddels hebben we ook de bandjes gekregen waarmee je de toegang krijgt tot de stallen. De ruiters krijgen daarbij nog een VIP bandje om te kunnen eten. Uiteraard heb ik daarnaast ook mijn geluksarmband met het haar van TomTom Go om. Dit is mijn oude paard dat helaas is overleden. De vorige keer was hij er nog bij, dus ik hoop dat het een beetje geluk zal brengen.

 

9bTijd voor de keuring! Gelukkig komen alle Nederlandse paarden er goed doorheen. Vanavond hebben we de opening!

 

10b
11
12Met het Nederlandse team op de opening! Van links naar rechts: Danielle Houtvast, ik, bondscoach Johan Rockx, Stephanie Kooijman en Maxime van der Vlist.

 

text413De landenwedstrijd is begonnen! Nooit verwacht dat ik als beste Nederlander zou eindigen en als totaal op de tweede plaats!  En dan wordt dat ook nog eens beloond met een zilveren teammedaille, wauw! Ik ben ontzettend trots op mijn score en op het team dat we dit gepresteerd hebben!

 

14ZO TROTS!

 

15bAvanti heeft het goed naar zijn zin in stal en is lekker aan het uitrusten van de dag.

 

text517bVandaag en morgen zijn de individuele proeven, met morgen de kür op muziek. Ook mijn lieve teckel komt me aanmoedigen!

 

18Hoewel ik gisteren boven mezelf uit ben gestegen, maak ik vandaag teveel foutjes.. Maar dat mag de pret niet drukken, want ik ben ontzettend trots op Avanti. Op naar de kür morgen!

 

16De volgende dag is aangebroken. Tijd voor de kür op muziek. Één woord: WOW! Het is zó mega gaaf om de kür van je grootste voorbeeld te mogen rijden! Deze kür is namelijk eigenlijk van Edward Gal.
 
Het was zo cool om te doen en Avanti liep fantastisch, maar helaas maakte ik zelf een grote fout door te weinig eners te rijden waardoor ik dikke onvoldoendes scoorde. Hierdoor heb ik eigenlijk mijn medaille weggegooid. Maar ach, al met al ben ik ontzettend trots op onze resultaten en wat ik ben blij met dit gave paard onder mijn kont! Enne, vinden jullie mijn Cavallo setje ook zo mooi? 😉

Liefs, Anne

You may also like

1 Comment

  1. Mooi verslag Anne en weer een stap verder naar de absolute top.
    Nu nog een paar foto.s op je pumps en je fans zijn niet meer te tellen.
    Veel succes met alles wat nog komen gaat .

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *