GIVEAWAY: Win een custom made zadeldek (en ontwerp ‘m dus helemaal naar jouw smaak!)

Update 17/6: De winnaar inmiddels bekend! Caroline Calon, van harte gefeliciteerd!

In dit artikel laat ik jullie mijn nieuwe zadeldek zien, die ik zelf heb ontworpen, én ik mag een Pumps-lezeres uitkiezen die ook een zadeldek helemaal naar wens mag samenstellen. Yay! 🙂

LijntjeLijn

EQuest zadeldek custom made

EQuest zadeldek custom made
Het perfecte zadeldek ontwerpen
Misschien heel saai, maar ik rijd dus het liefst met een zwart dekje. Dat vind ik het mooist bij mijn bruine paard en het vloekt nooit met je rijkleding. Maar ik moet wel toegeven: gewoon een simpel zwart dekje met niks erop is bést heel saai, dus ik was al een tijdje op zoek naar een dek met een leuk gekleurd biesje of iets dergelijks. Via een Facebookgroep voor hippische ondernemers kwam ik in contact met Petra. Zij is de eigenaresse van het bedrijf EquiStitch, een borduurstudio waar je o.a. rijkleding en halsters kunt laten borduren, handmade plastrons en andere wedstrijdaccessoires kunt shoppen én waar je zelf zadeldekjes kunt ontwerpen en laten borduren. Dus kun je het perfecte zadeldek niet in de winkels vinden (zoals ik met een zwart dekje), dan kun je ‘m gewoon zelf ontwerpen en laten maken!

De zadeldekjes die hiervoor gebruikt worden, zijn van EQuest. Je kunt kiezen uit vijf verschillende modellen, ik koos voor het model ‘Cotton Diamant’, die heeft een middelgrote ruit in de vorm van een diamant. Verder koos ik natuurlijk voor zwart als basiskleur en besloot ik om de buitenste rand ook zwart te laten. Om het geheel iets stijlvoller te maken (en omdat ik geen keuze kon maken…) heb ik voor maar liefst drie koorden gekozen: het buitenste koord is fris wit, de middelste is bruin (want dat matcht mooi met mijn bruine rijlaarzen én natuurlijk met de vacht van mijn paard) en de binnenste is een rij met strass steentjes, want een beetje bling bling mag natuurlijk niet ontbreken 😉 Om het echt ‘mijn’ dekje te maken, heeft Petra het logo van Pumps & Paarden erop geborduurd. Zó leuk!

Inmiddels heb ik dit dekje nu ongeveer een maand in gebruik en ik ben er echt ZO blij mee! Het dekje ligt heel mooi onder het zadel, het is iets anatomisch gevormd waardoor het mooi de schoft en rug volgt. Het dekje schuift totaal niet en de binnenkant is heel zacht, waardoor mijn extreem gevoelige paard geen last heeft van schuurplekjes. Kortom: dit ‘perfecte’ dekje is ook qua gebruik heel fijn en ik rijd er het liefst iedere dag mee!

EQuest zadeldek custom made

Stappenplan: zó ontwerp je zelf!
Petra van EquiStitch stelt één custom made zadeldek beschikbaar voor een Pumps-lezeres, super leuk! Ik vind het echt heel tof dat ik deze prijs mag weggeven aan één van jullie, want dit concept past zo goed bij Pumps & Paarden! Beginnen jullie vingers ook al te kriebelen bij het idee dat je een zadeldek zelf mag ontwerpen? Dit is het stappenplan:

Stap 1: Bepaal welk model zadeldek je wilt
Er zijn vijf modellen waar je uit kunt kiezen. Zelf heb ik voor Cotton Diamant gekozen, maar Cotton Anatomica vind ik ook wel héél gaaf!

EQuest zadeldek custom made

 

Stap 2. Bepaal welke basiskleur je wilt
Er zijn talloze kleuren die je kunt kiezen voor je zadeldek. Natuurlijk simpel zwart of wit, maar ook allerlei andere tinten. Nummer #530 vind ik bijvoorbeeld heel mooi, net als #128.

Equest custom made zadeldek

 

Stap 3. Bepaal welke kleur de (buitenste) rand krijgt.
Vaak is heeft deze rand dezelfde kleur als het dekje zelf, zoals mijn zwarte dekje een zwarte rand heeft, maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders gaan! Bij een wit wedstrijddekje vind ik een zwarte rand bijvoorbeeld altijd heel tof.

Equest custom made zadeldek

 

Stap 4. Bepaal hoeveel koorden je wilt én welke kleur(en) je wilt
Een koord in een andere kleur maakt een dekje altijd net iets chiquer vind ik, vooral als je twee of drie koorden gebruikt. Bij EquiStitch heb je ontzettend veel keuze: niet alleen de standaard kleurtjes kun je kiezen, maar ook zilver en goud. (L22 en L24) En voor de blingliefhebbers: strass en swarovski is ook mogelijk 😉

zadeldek Equest custom made

Kans maken op een custom made zadeldek? Zo doe je mee:

 • Like of volg EquiStitch op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
 • Like of volg Pumps & Paarden op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
 • Laat in een reactie op mijn Facebook/Instagram weten dat je meedoet én laat even weten wat voor dekje jij zou ontwerpen. Ik ben benieuwd naar welke kleuren jullie zouden kiezen! 🙂

Meedoen kan t/m 15 juni, heel veel geluk!
Niet willen wachten op de uitslag van de winactie? Je vind alle info rondom het bestellen van een custom made zadeldek op de website van EquiStitch – klik hier!

You may also like

15 Comments

 1. De cotton anatomica is op zichzelf al een heel mooi dekje! Zou denk ik gaan voor rood met zwarte accenten. Staat supermooi op mijn knappe zwartje 👌🏻

 2. Hel gave actie! Ik zou gaan voor de Cotton Anatomica. In de kleur zwart nummer # 099, Met een zwarte rand eromheen nummer #099, en twee biesjes nummer #080 en #550. Heel mooi op m’n schimmeltje en past ook
  Goed op m’n vos merrie!

 3. 😍Die is gaaf! Ik zou er zo graag een in mijn bedrijfskleuren willen. De kwaliteit van Equest is fantastisch! En kwaliteit en mooi is natuurlijk de beste match die je kunt maken. Ik zou dan voor de anatomica gaan in #590, de rand in €320 en dan als koordjes van binnen naar buiten #093 #130 #590 en dan natuurlijk ook nog mijn logo erop om het af te maken 😍😎 mooi voor tijdens trainingen, clinics, internationale wedstrijden etc.

 4. Ik zou de cotton anatomica willen in de kleur 390 met een kleur 590 rand en een koord in kleur 120 en de naam Karan geborduurd 😍 wat zal onze ranke Vos er prachtig uitzien..

 5. Supergaaf! Ik zou gaan voor de Cotton Anatomica in de kleur zoals afgebeeld maar dan met een oranje koord in plaats van wit.

 6. Leuke actie,
  Ik wil wel graag een nieuw wedstrijddekje. Ik zou kiezen voor de Corton Classic kleur 000 met een rand in de kleur 190 en koord 000.

 7. Super leuke en creatieve winactie!! Ik zou denk ik zo iets doen: ik zou de basis cotton diamant gebruiken, ik vind dat wel het leukste dekje! Dan zou ik de basiskleur #590 gebruiken want die past mooi bij een zwart paard!!! En ook in dezelfde kleur #590 de buitenste rand. Nu de koortjes, ik doe dit van binne naar buiten: 1- #390, 2- #000, 3- #093 !!
  Ik doe zeker weten mee, super leuk idee! ❤️

 8. Heyy
  Ik ga voor Cottom Diamant in de kleur 320 met rand 320 en koord 099, 000 en 094
  Hoop dat ik win!!!
  Groetjes

  1. Heyy
   ik ga voor Cottom Diamant
   kleur 720 rand 720
   Koord 099, 099 en 094
   Hoop dat ik winn!
   Groetjes

 9. Srry ik bedoel de onderste niet de bovenste

 10. Wat enorm tof zeg! Ik wist helemaal niet dat dit bestond, maar het zou voor mij ook wel eens een uitkomst kunnen zijn! Ik heb nu sinds een half jaartje een paard, een merrie. Ooit zag ik eens een super gaaf roze dekje maar toen had ik geen eigen paard. Nu wil ik voor mijn meisje dus heel graag een roze dekje maar kan niks echt roze vinden. Dit zou dus ideaal zijn!!! Zou super gaaf zijn om te winnen en dan met haar naam erop <3

 11. 💜💕 Cotton Pique, in de kleur 390, met een rand in dezelfde kleur 390, koorden 120, L22 en opnieuw 120 💋💋💋💋 Zo mooi! ☺

 12. Ik zou graag de Cotton Anatomica in 172 met koord in 120 willen 😍
  Ik houd van eenvoudig en toch stijlvol 😊 vandaar.

 13. Oooh, dit is nu echt eens dé tofste winactie die ik al ooit heb gezien😻 Eindelijk hét perfecte zadeldoek voor m’n prachtige zwarte Merie, die toch ook een bruin- rost kantje heeft wat het ontzettend moeilijk maakt om een leuk kleurtje te vinden die er zomer én winter op past! Cotten anatomica, met de eerste kleur 270 en de tweede 290. Als randje 118 langs binnen en 260 langs buiten om nog een beetje extra te schitteren ✨. Ik hoop alvast dat ik zo’n kans zal winnen, SUCCES IEDEREEN! x

 14. Super gave winactie! Ik zou gaan voor de Cotton Anatomica, basiskleur 000 en de bies van buiten naar binnen: 590, 093.
  Dit lijkt me een supergave kans om eens een dekje te hebben dat ik écht helemaal leuk vind, en waarmee ik op shoots en trainingen kan rijden.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *