MIJN ZADELKAST: Alles over mijn twee hoofdstellen


 
Omdat ik op Instagram wekelijks z贸 veel vragen krijg over mijn hoofdstellen, leek het mij handig en leuk om daar eens een blogje over te maken! Zo krijg ik bijvoorbeeld veel vragen over waar ik mijn frontriemen heb gekocht, waar die neusriemen vandaan komen en welke kopstukken ik heb. Dusssss hierbij uitgebreid antwoord op al jullie vragen!

 

 


Mijn ‘pronk’ hoofdstel
Oooh ik ben zo verliefd op dit hoofdstel! Hij is praktisch hetzelfde als m’n ‘trainingshoofdstel’ maar dan een stuk nieuwer en dus nog wat mooier. Dat wil ik graag zo houden, dus ik gebruik deze alleen voor fotoshoots, lessen, wedstrijden etc. Het hoofdstel is van Bridle2Fit en heb ik samengesteld bij Horse Crystals. Wat ik zo fijn vind van Bridle2Fit, is dat je je hoofdstel echt helemaal zelf kunt samenstellen. Zo heb je keuze uit vier kopstukken, heel veel verschillende neusriemen (lage en hoge, brede en dunne), en je kunt zelfs fixings, keelriemen, bakstukken, aansnoerriemen, neusriemkussentjes en sperriems uitkiezen. Allemaal ook nog in diverse kleuren leer en verschillende maten. Ik heb dit gewoon zelf uitgekozen, maar je kunt ze ook om hulp vragen. Ze denken heel graag met je mee en zorgen ervoor dat je het perfecte hoofdstel ontvangt. Ik heb het hoofdstel dus via Horse Crystals besteld, daar krijg je 10% korting op je Bridle2Fit aankopen. Scheelt toch weer 馃槈 Klik hier voor meer info over Bridle2Fit bij Horse Crystal.

Kopstuk
Ik heb gekozen voor een lekker breed kopstuk. Mijn oude/trainingshoofdstel heeft dat ook en ik merkte dat Arwen het veel fijner vond toen ik het dunne kopstuk verving voor het brede kopstuk dat er nu aan zit. De druk wordt een stuk beter verdeeld. De padding is heel fijn zacht. Er is een ruime uitsparing bij de oren, zodat er genoeg ruimte is.

Neusriem
Over mijn neusriemen krijg ik zoveel vragen! Hij is vrij breed, waardoor ook hier de druk goed verdeeld wordt. Het is een anatomisch gevormde neusriem met uitsparingen, zodat het bit ruimte heeft om te bewegen en de wang niet bekneld kan raken tussen de neusriem en het bit.聽 Ook hier is de padding super zacht en is super shiny lak zwart. Ik heb gekozen voor zwart onderlegd.

Frontriem
En dan het pronkstuk: de frontriem! Ik vind ‘m z贸 gaaf! Hij bestaat uit zilveren steentjes met iets kleinere goudkleurige steentjes; ‘golden shadow’. In het hoofdstel zitten natuurlijk veel zilverkleurige details, dus ik wilde sowieso zilveren steentjes erin. Maar omdat Arwen een bruin paard is, vond ik het ook heel mooi om een soort goud/bruin steentje er te verwerken. Ik ben er super blij mee! Hij is mooi bling bling, zonder dat het t茅 wordt. Subtiel genoeg, maar wel een mooi kroontje voor mijn prinsessenmerrie! Ik heb de frontriem ook weer van Horse Crystal, je kunt daar namelijk ook helemaal zelf een frontriem samenstellen. Klik hier voor de website van Horse Crystals.

 

 


Mijn ‘trainingshoofdstel’
Mijn tweede hoofdstel gebruik ik het vaakst en is dus een beetje mijn ‘trainingshoofdstel’. Ik rijd er thuis mee en maak er buitenritjes mee. Toen ik mijn paard Arwen kocht anderhalf jaar geleden, kreeg ik dit hoofdstelletje erbij. Hij is dus ook al wat ouder en ik weet niet precies waar de vorige eigenaar van Arwen het hoofdstel heeft gekocht.

Kopstuk
Oorspronkelijk zat er een ander kopstuk op dit hoofdstel. Zoals je op de foto hierboven ziet, is het kopstuk lekker breed en is ‘ie in het midden op zijn breedst. Bij de oren loopt het iets smaller, zodat er genoeg ruimte is. Ik heb dit kopstuk gekregen van bitfitter Natascha van Eijk. Zij kwam een jaar geleden op mijn stal voor een bitfitsessie en op dat moment was zij druk bezig om verwisselbare kopstukken te produceren. Dit kopstuk was een sample die ze van de fabriek had gekregen, na aanleiding van haar schetsen. Dit kopstuk zat een stuk fijner voor Arwen dan zo’n dun kopstuk, dus kreeg ik dit kopstuk cadeau van haar! Volgens mij zijn haar kopstukken onlangs uitgeleverd vanuit de fabriek en klaar voor de verkoop, dus dat zal denk ik snel op de markt komen! Mocht je hier interesse hebben, houd dan haar Instagram of Facebook in de gaten voor de lancering van de kopstukken.

Neusriem
Ook over deze neusriem krijg ik altijd zoveel vragen! De neusriem is dezelfde als die aan m’n nieuwe hoofdstel, maar dan wit onderlegd. Ook anatomisch gevormd en vrij breed. Ik vind ze heel fijn. Deze neusriem zat al aan het hoofdstel toen ik ‘m overnam van Arwen’s oude eigenaar, dus ik weet helaas niet van welk merk het is. Laatst plaatste iemand een reactie op mijn Instagram dat zij het hoofdstel herkende en dat ‘ie van haar webshop kwam, maar heel erg: ik weet niet meer wie dat was en ik kan de reactie ook niet zo snel meer terugvinden.. Oeps!

Frontriem
Tenslotte de frontriem aan dit hoofdstel! Ook daar krijg ik altijd veel vragen en complimenten over. Ik heb deze frontriem al ruim 4 jaar en hij is echt z贸 over the top bling bling. Hij bestaat uit drie rijen bling en is echt een shiny kroontje voor mijn merrie. Er zijn helaas al veel steentjes uit, dus ik vond het niet zo nodig om hier een detailfoto van te maken, maar op deze foto聽kun je ‘m beter zien. Ik heb ‘m destijds gekocht bij Plastron Unique, maar volgens mij bestaat die webshop tegenwoordig niet meer. Wel kun je soortgelijke frontriemen shoppen bij WW Hippique.

 

Hoe zien jullie hoofdstellen eruit? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *