MUST READ: De natuur loopt een paar weken voor, dus voorjaarskwaaltjes komen eerder

Het zijn vreemde, onrustige tijden momenteel, maar laat ik eens met wat gezelligs beginnen: hebben jullie namelijk al gezien wat de datum van vandaag is?! 20 maart: dus de allereerste lentedag van 2020! YAY!

Maar zoals iedereen weet, brengt het voorjaar soms ook vervelende kwaaltjes met zich mee. Nu zag ik op de website van NatureToday.com dat de natuur zo’n vijf weken voor loopt. Dat zou komen door de relatief warme winter die we gehad hebben. Januari was zelfs de warmste januari ooit gemeten! Het is nu eind maart, maar voor de natuur is het al ongeveer eind april/begin mei, waardoor er al veel bomen en bloemen in bloei staan.

Het gevolg hiervan is hoogstwaarschijnlijk dat kwaaltjes als pollenkriebels en zomereczeem ook eerder zal komen. Hoewel zomereczeem vrij bekend is, hoor je over pollenkriebels een stuk minder. In dit artikel vertel ik er daarom graag wat meer over én verloot ik een heel fijn supplement van ECOstyle dat helpt tegen deze vervelende voorjaarskwaal.

longvitaal pollenkriebels ecostyle

Tekenen dat je paard last heeft van pollen
Het pollenseizoen loopt ongeveer van maart tot en met september, waarbij het zijn hoogtepunt vaak in april, mei en juni heeft. Nu de natuur voor loopt, zou dat dus wat eerder kunnen zijn.
Paarden met pollenkriebels zijn gevoelig voor stuifmeel van bloeiende bomen, grassen en struiken. Het lichaam ziet het stuifmeel als een gevaarlijke of lichaamsvreemde stof, waardoor het immuunsysteem afweerstoffen aanmaakt. Hierbij komt het stofje histamine vrij, wat vervolgens voor de volgende symptomen zorgt:

– Hoofdschudden
– Een loopneus met doorzichtige neusuitvloeiing
– Jeukende neus en/of mond
– Dikke ogen
– Kuchen
– Kortademigheden

Uiteraard verschillen de symptomen per paard, dus wees alert op aanwijzingen. Sommige paarden reageren niet op alle pollen, maar op slechts één specifieke soort.

Wat te doen?
Heb je het idee dat je paard last heeft van pollenkriebels, dan kan je dierenarts dit testen via een bloedonderzoek. Helaas kun je de oorzaak van deze kwaal niet weghalen, maar je kunt je paard wel zo goed mogelijk proberen te ondersteunen. Bijvoorbeeld:

1. Gebruik een vliegenmasker en/of neusnetje.
2. Train je paard zo vroeg mogelijk op de ochtend, of direct na een regenbui. Dan zijn de pollen het minst aanwezig in de lucht.
3. Houd de website PollenNieuws.nl in de gaten, daar kun je de pollenverwachting per dag checken. Op een dag dat er veel pollen in de lucht zijn, zou je eventueel je paard binnen kunnen zetten en ’s avonds/’s nachts buiten laten.
4. Schakel de dierenarts in als je paard echt te veel last krijgt van pollen.

Verder vroeg ik Hilde Dokter van het bedrijf ECOstyle om tips qua supplementen. Dit bedrijf maakt 100% natuurlijke supplementen, voor allerlei problemen. Zij geeft aan dat het in dit soort gevallen altijd een goed idee is om het immuunsysteem van je paard te ondersteunen, bijvoorbeeld met het supplement OerBalans.

Daarnaast noemde ze het supplement LongVitaal. Dit supplement heeft ECOstyle speciaal ontwikkeld voor paarden met gevoelige luchtwegen, zoals pollenkriebels. Het supplement is 100% natuurlijk en is op basis van kruiden. De ingrediënten zijn simpel en duidelijk: fenegriekzaad, anijszaad, zoethout, brandnetel, tarwevoer, moutkiemwortels en gist.

longvitaal pollenkriebels ecostyle

VIP-giveaway
Deze week verloot ik onder de VIP’s het supplement LongVitaal van ECOstyle. Super fijn om zo één van jullie een beetje te kunnen helpen met deze vervelende voorjaarskwaal!

Zo maak je kans:
1. Je moet ingeschreven staan als VIP (klik hier)
2. Volg ECOstyle op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
3. Laat op mijn Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je aangeeft dat je graag meedoet.

Volgende week vrijdag wordt de winnaar in de VIP-nieuwsbrief (e-mail) bekend gemaakt, dus check dan zeker even je mailbox. Veel geluk!

Deze blog is in samenwerking met ECOstyle geschreven.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *