MUST SEE: Therapeutisch zadeldek met keramische voering van Harry’s Horse

Therapeutische dekens zijn hot. Niet zo gek dus dat deze trend zich uitbreidt naar andere producten. Nieuw van Harry’s Horse: een therapeutisch zadeldek met keramische voering. In deze blog vertel ik je er meer over!

 

 

 

Wat: Zadeldek ‘Exceed’ van Harry’s Horse
Prijs: €44,95
Waar te koop: klik hier

Officiële productomschrijving:
“Zadeldek met keramische 3D voering. Dit materiaal reflecteert lichaamswarmte als infrarood golven. Deze gereflecteerde warmte kan spierspanningen en (beginnende) ontstekingen verminderen en bovendien de bloedcirculatie verbeteren en daardoor genezingsprocessen bevorderen. Met verstevigde inzet bij de singelstoten om slijtage te beperken. Buitenzijde van 100% katoen twill, vulling van 700g polyvilt en 5mm foam, en voering van polyester en infused ceramic/magnetic.” Het zadeldek is verkrijgbaar in zwart, donkerblauw, wit, grijs en groen.

Mijn eerste indruk:
Wat mij direct opviel aan dit zadeldek is dat hij vrij zwaar is. Een stuk zwaarder dan andere, ‘gewone’ zadeldekjes. Het dek is absoluut niet dik, eerder dun juist, maar hij voelt heel gevuld. De binnenkant is heel uniek, dat heb ik nooit eerder gezien bij een zadeldek. Deze keramische voering is vrij zacht en glad. Verder lijkt het zadeldek qua looks veel op de LeMieux-zadeldekjes vind ik.

De komende tijd zal ik het dekje ook met rijden gaan uitproberen. Ik ben altijd een beetje sceptisch over dit soort items, dus ik ben heel erg benieuwd! Bucas komt overigens zeer binnenkort ook met een therapeutisch zadeldek, in navolging van hun populaire Recuptex deken. Ik ben stiekem toch wel heel erg benieuwd of dit soort zadeldekjes net zo populair gaan worden als de dekens. Wat denken jullie?

Zouden jullie dit zadeldek willen uitproberen? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)!

You may also like

1 Comment

  1. Ik heb zo’n zadeldekje van back on track die is helemaal niet zwaar. Ook heb ik de maasdeken daarvan. Mijn paard vind het heerlijk en ik merk dat hij eerder los laat met rijden.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *