NIEUW IN M’N ZADELKAST: Gloednieuw model rijlaarzen van Ariat (+ win deze rijlaarzen!)

Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Ariat. Ik vind hun kleding altijd mooi (en praktisch!) en ik rijd bijna dagelijks met mijn bruine rijlaarzen van dit merk. Nu wilde ik, met name voor wedstrijden, toch ook wel graag zwarte rijlaarzen. Het liefst weer van Ariat, omdat deze mij het beste passen en heerlijk zitten. Aangezien ik gastblogger ben voor Epplejeck kreeg ik de mooie kans om nieuwste rijlaars van Ariat te testen! Yay!

 

LijntjeLijn

 

K4

K5

 

Rijlaars Ariat Heritage Contour II
Ik sprong uiteraard een gat in de lucht toen ik namens Epplejeck de nieuwe Ariat rijlaars mocht uitproberen. Ik wist al direct: dit wordt hoe dan ook een positieve review. Mijn bruine rijlaarzen die ik nu een paar jaar heb zijn de oude versies van deze nieuwe rijlaars. Het model is dus ongeveer hetzelfde, maar dan met hier en daar wat vernieuwingen en aanpassingen. Dat kon dus alleen maar beter worden!

Wat is er vernieuwd?
De grootste verandering is dat de laarzen een nog slankere pasvorm heeft gekregen en een zachtere voering. De rijlaarzen van Ariat staan bekend om het feit dat de laars nauwaansluitend om je benen zitten en met deze nieuwe, slankere pasvorm wordt dat nog net een beetje geperfectioneerd. Hierdoor, en door het zachte materiaal, heb ik voor mijn gevoel veel meer contact met mijn paard en kan ik soepeler mijn hulpen geven.

Dé laars voor ruiters met smalle benen
Ik heb heel smalle kuiten en door de slanke, nauwaansluitende pasvorm zijn Ariat’s eigenlijk de enige laarzen die mij écht goed passen. En ik ben daar niet de enige in: een stalgenootje en een vriendin van mij hebben beide ook heel dunne benen en kiezen daarom altijd voor Ariat. Andere laarzen zitten eigenlijk altijd toch net te wijd. De rijlaarzen van Ariat zijn verkrijgbaar in zoveel verschillende maatcombinaties: smal maar wel hoog, breed en laag, normaal en hoog, et cetera. Ik heb natuurlijk geen ervaring met hoe de laarzen zitten als je juist bredere kuiten hebt, maar met al deze verschillende maatcombinaties moet dat vast goed komen. Tevens zit er aan de binnenzijde een inzet met elastiek. Gewoon even passen in een Epplejeck store! 🙂

 

K2

 

Laarzen inlopen? Niet nodig!
De slanke pasvorm en het zachte materiaal zorgen er ook voor dat je de laarzen amper hoeft in te lopen. Ik heb het volgens mij al eens eerder gezegd, maar ik krijg dus al blaren als ik alleen al naar nieuwe schoenen kijk. Laat staan als ik ermee moet lopen. Maar met mijn oude bruine rijlaarzen van Ariat had ik dat destijds helemaal niet en ook met deze nieuwe versie loop ik zo weg. Alleen bij m’n knieholtes is de laars nog iets te hoog en moet het geheel nog een beetje zakken. Maar blaren? Totaal geen last van!

En verder?
Onderaan bij de rits zit een flapje (beter kan ik het niet verwoorden haha!) die ervoor zorgt dat je de huid niet tussen de rits komt en dat rits niet kan gaan schuren tijdens het rijden. Handig! De laarzen zijn door het model geschikt voor elke discipline. Ze hebben geen hoge boog, waardoor je er ook fijn mee kunt springen. De ideale allround laars dus! Ik rijd er mijn dressuurproef mee, maar ik trek ze ook aan als ik een ritje over het strand maak. Verder heeft deze nieuwe versie een nog zachter voetbed dat zorgt voor meer stabiliteit en ondersteuning, en zit er een vochtopnemende voering bij de voeten. Altijd fijn om zweetvoetjes tegen te gaan. 😉

Deze nieuwe rijlaarzen van Ariat kosten €299,95 en kun je shoppen bij Epplejeck – klik hier.

 

K1

K3

It’s all in the details: zelfs op de spoorhouders staat ‘Ariat’.

 

Win deze nieuwe rijlaarzen van Ariat!
Omdat ik zo enthousiast ben, geven Epplejeck en ik ook één paar rijlaarzen weg aan een Facebook/Instagram volger van Epplejeck en Pumps & Paarden! Wil jij ook graag met deze rijlaarzen rijden? Zo doe je mee:

Stap 1. Volg @pumpsenpaarden, @epplejeck en @ariateurope op Instagram
Stap 2. Laat een reactie achter op Instagram waarin je laat weten dat je meedoet. That’s it! 🙂

De winnaar wordt woensdag 11 juli gekozen, heel veel geluk!

You may also like

25 Comments

 1. Ik doe mee!!
  Ik zou het echt heel erg gaaf vinden😃😃

 2. Superr leuk ik doe mee

 3. Ik doe mee!😊

 4. Ik doe mee! Ook op insta!

 5. Doe graag mee met deze actie.

 6. Wat een ontzettend leuke blog was dit weer! Heb met plezier gelezen 😁 Ik vind dat je altijd heel leuk positief over producten schrijft, zonder promotorig over te komen! Heel knap 🤗 Natuuuurlijk wil ik graag mee loten voor deze prachtige laarzen! Ik heb jophurs van Ariat en ben helemaal verliefd! Mijn laarzen zijn al 5 jaar oud en inmiddels een paar nieuwe ritsen verder… ik ben bang dat ik binnenkort afscheid moet nemen van mijn trouwe laarzen, dus nieuwe komen super goed van pas! 🤩

 7. Ik doe mee!! 🍀

 8. Ten eerste Wauww wat een mooi blog account!😍 Ik ben helemaal niet zo van het bloggen maar dit account vind ik echt leuk! Ik zou deze laarzen heel graag willen winnen omdat mijn laarzen laatst stuk zijn gegaan en als ik nu op concours ga moet ik laarzen lenen van andere mensn🤔 en dat is natuurlijk niet wat je wilt, je wilt je eigen laarzen☺️ Dus deze winactie is perfect getimed😊 dus ik wil ze heel graag winnen want dan kan ik weer met mijn eigen laarzen op pad🤗

 9. Jaaaa Ariat 😍 Ik wil !! 🍀

 10. Wauw, als ik deze review lees dan klinkt dit echt als ‘de perfecte laars’. Die moet ik hebben dacht ik meteen! Ik ben al een tijdje op zoek naar laarzen maar de perfecte heb ik nog niet kunnen vinden. Ik doe dus zeker mee!💕🐴

 11. Ik doe mee! Zou heel goed van pas komen. Ik heb een paard laarzen voor thuis een een paar voor op wedstrijden. Die voor thuis zijn nu zo oud dat de zool helemaal los hangt. Dit rijdt natuurlijk niet super fijn! Als ik deze mooie laarzen win, kan ik die mooi op de wedstrijden aan en die ik nu voor de wedstrijden heb , thuis gebruiken 🙏🏻🍀

 12. Ik doe zeker mee. Ik ben ook al een tijdje op zoek naar rijlaarze met een kleine kuit omvang maar heb helaas nog niet gevonde. Deze rijlaarzen lijken me super maar zijn ook wel duur dus darom zou ik deze heel graag wille hebben. ❤❤❤
  Ps: super leuk blog account.

 13. Ik doe mee!

 14. Ja, deze laarzen zou ik heel graag winnen. Ariat maakt heerlijk zittende rijschoenen, weet ik uit ervaring. Nu de winter er weer aankomt 🙄😂 zouden deze laarzen echt geweldig zijn!

 15. Ik doe mee.
  3 maanden geleden ons paard in laten slapen😥. Is 28 jaar geworden waarvan 25 jaar in ons bezit. Laatste 7 jaar bij een paarden rust huis gestaan. Dus 7 jaar niet gereden. Laarzen waren in de tussentijd ook op dus weggegooid. Sinds vorige week nieuw paard😍. Dat betekend ook nieuweoutfit en laarzen moet aanschaffen.
  Hoe leuk zou het zijn als ik de laarzen van mijn lijstje kan schrappen 😉

 16. Super gaaf! Ik doe mee😃

 17. Zoals jij deze laarzen omschrijft lijken ze echt hemels!😍 Ik ben pasgeleden weer begonnen met wedstrijden rijden (heb toevallig vandaag nog wedstrijd gereden) maar ik ben erachter gekomen dat mijn laarzen een beetje lelijk zijn geworden. Omdat ik meedoe aan dressuur en springwedstrijden lijken deze laarzen me echt iDeal! Ik doe zeker mee!❤️

 18. Ik doe mee met deze super leuke en toffe winactie

  1. Ik doe meeeeee !!!!! Want nu heb ik chaps en choppers en ze zijn heeeeeeeeeeelemaal kapot maar ik krijg geen nieuwe want kheb ze nog maar een halfjaar ☺️ Ik heb echt nieuwe laarzen nodig‼️ Laat mij aub winnen ♥️♥️ IK VIND ZE ZooooOO MOOI 😻😻😻

 19. Ik doe zeker mee met deze super en toffe winactie ♥️♥️

 20. […] over typen, maar dat heb ik een paar dagen geleden al gedaan in een aparte review. Die kun je *hier* teruglezen! In diezelfde review geef ik overigens ook één paar van deze rijlaarzen weg, dus neem […]

 21. Als wellicht oudste volger van pumpsenpaarden ben ik benieuwd of deze Ariat laarzen mij ook passen en net zo lekker zitten als mijn Ariat jodphurs.

 22. Ik doe zeer zeker mee 😍☘️

 23. Ik doe mee!!! <3

 24. ik doe sowieso mee ik hou van jouw webshop!!!!
  xoxo, asmae

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *