NIEUW IN M’N ZADELKAST: Zadeldek van Cal Rei (+ winactie!)

Update 8/4: De winnaar is inmiddels bekend! Sharena Luijks, van harte gefeliciteerd!

Kennen jullie het merk Cal Rei al? Dit merk heeft (onder andere) zadeldekjes van innovatief materiaal in hun collectie. Ik laat jullie in deze blog mijn Cal Rei-dekje zien én ik verloot een dekje aan één van jullie! Kijk mee!

 

LijntjeLijn

 

3D Spacer Technologie
Cal Rei vertelt het volgende over de zadeldekken: “De zadeldekken zijn gemaakt van ‘3D Spacer materiaal’. Dit materiaal bestaat uit polyester vezels die in horizontale en verticale richting geweven zijn. Dit zorgt voor schokdemping, drukverdeling en ventilatie. Het materiaal is daardoor veerkrachtig en lichtgewicht.”

Minder zweten
“Doordat het horizontaal en verticaal geweven is, zit er een kleine ruimte tussen de twee lagen en zitten er talloze kleine gaatjes in het dek. Hierdoor krijgt het een thermo-regulerende werking en zal het paard minder snel en hevig zweten.”

Veerkrachtig & schokdempend
“Het materiaal vormt zich naar de rug van het paard en veert weer terug wanneer er geen druk op wordt uitgeoefend. Hierdoor krijgt het dek geen afdruk van het zadel en worden de bewegingen goed ondersteund. Daarnaast hebben ze nog een antibacteriële laag er overheen gekregen, zodat ze hygiënisch in gebruik zijn.”

Antibacterieel
“Het materiaal is water- en luchtdoorlatend, waardoor zweet of vocht niet kan ophopen. Ook kan zweet en stof niet aan de binnenkant blijven plakken. De dekjes hebben een extra antibacteriële laag voor extra hygiëne. Je kunt de zadeldekken schoonmaken door ze met de tuinslang af te spoelen en vervolgens te laten drogen. Het materiaal droogt snel. Wassen in de wasmachine kan natuurlijk ook.”

Varianten
De zadeldekken van Cal Rei zijn er in diverse modellen: dressuur, springen, endurance, western en trekking. (Ennn ze hebben zelfs een hondenmat van dit materiaal!)

 

Mijn Cal Rei zadeldek
Ik was erg benieuwd naar de zadeldekjes van Cal Rei. Ze zijn er in diverse verschillende kleurencombinaties, waarvan veel combinaties niet heel veel voorkomend zijn. Denk bijvoorbeeld aan mint-zwart, groen-zand, navy-geel en bordeauxrood-grijs. Uiteindelijk heb ik gekozen voor oranje-bruin: een oranje dek met een bruine imitatieleer rand. Super chique, vooral door het bruine imitatieleer! Het doet mij een beetje denken aan de items van Hermès.

Veerkrachtig & zacht
Het materiaal kende ik nog helemaal niet, en ik ben er echt enthousiast over! Wanneer je in het materiaal knijpt, voel je duidelijk de veerkrachtigheid. Het dekje is mooi desondanks mooi dun. Je kunt lichtjes door het materiaal heen kijken en de vezels en verschillende lagen zijn daardoor duidelijk zichtbaar. De buitenkant is wat harder, waardoor je zadel goed blijft liggen en het zadeldek niet zo’n flubbertje wordt, en de binnenkant is comfortabel zacht voor je paard.

Perfecte pasvorm
Het meest te spreken ben ik over de pasvorm. Het dekje ligt zó mooi op Arwen! Het laat de schoft heel goed vrij en de pasvorm is écht top. Niet heel erg belangrijk, maar wat ik ook fijn vind is dat het niet zo’n extreem groot dekje is. Maat full lijkt qua zadeldekken tegenwoordig steeds groter te worden, vinden jullie ook niet? En natuurlijk ander een groot pluspunt: je gooit de tuinslang erop, even laten drogen, en het dek is weer als nieuw. FIJN!

Kijk mee naar mijn foto’s: 

 

Cal Rei zadeldek review

Cal Rei zadeldek review

Cal Rei zadeldek review

 

Shoppen
De zadeldekken van Cal Rei kosten best wat geld (€119,50 – maar ik heb geruchten gehoord dat de prijzen omlaag gaan…). En na het zien en voelen van dit dek snap ik dat wel. Het is niet zomaar een simpel sjabrakje wat je onder je zadel legt. Twijfel je toch? Ik zag dat je Cal Rei dekjes vrijblijvend kunt testen bij DocHorse.nl. Wellicht handig om het zo eens zelf uit te proberen, zonder bang te zijn voor een miskoop!

Maar… je kunt ‘m ook winnen!
Yes yes, ik gooi er maar weer een dikke winactie tegenaan! 😉 Ik mag van Cal Rei namelijk één zadeldek weggeven aan een Pumps-lezeres! We hebben ervoor gekozen om de kleurencombinatie navy-roze te verloten. Die kleuren staan mooi bij elk paard en is lekker toegankelijk. Dit is ‘m:

 

Cal Rei zadeldek review

 

Zo maak je kans:

Stap 1. Like de Facebookpagina van Cal Rei Benelux – klik hier
Stap 2. Volg Pumps & Paarden op Facebook en/of Instagram en laat een reactie achter dat je meedoet! That’s it 🙂 Klik hier voor m’n Facebookpagina of klik hier voor m’n Instagram (of zoek mij op @pumpsenpaarden).

De winnares ontvangt volgende week een reactie van mij onder haar geplaatste comment, dus je krijgt dan vanzelf een melding op Facebook of Instagram als jij de winnares bent. 🙂 Heuuuul veel geluk!

You may also like

61 Comments

 1. Wauw wat onwijs gaaf ik ben erg benieuwd!

 2. Dat ons wel en staat vooral heul mooi bij n schimmel!🍀🍀🍀

  1. Dat past ons wel en staat vooral heul mooi bij n schimmel!🍀🍀🍀

 3. Ik doe graag mee met deze winactie..
  Nu nog winnen🤗

 4. Zou supergaaf zijn als ik met mn jonge paard op concours ga binnenkort!!😍

 5. Klinkt als een héél ideaal dekje. Met de pads die ik nu heb zijn mijn paarden zelfs vaak bezweet onder de pad als het koud weer is! Daarnaast drogen ze ook niet altijd snel. Ik heb laatst al gekeken voor een Cal Rei…eerlijk gezegd heeft de prijs mij weerhouden om er 1 te kopen. Deze mooie versie via jou winnen zou tof zijn 🙂 🍀

 6. Lijkt me heel gaaf! Ik heb een 4,5 jarige IJslander die dik in z’n vacht zit dus dan komt dit dekje goed van pas! En het past dan goed onder het boomloze zadel! Duimen 🍀volgende week is na mijn verjaardag dus zou een mooi cadeau zijn!

 7. Wow doe graag mee en ervaren hoe super dit dekje is zoals je beschrijft!🍀

 8. Ik doe mee! Lijkt me een super dekje

 9. Op insta na had ik je al geliked ! Nu ook insta erbij gedaan! 😁👍🏻 Superleuke en interessante dingen lees ik hier altijd✨

 10. Super, ik doe heel graag mee met de win actie, want ik ben onwijs benieuwd naar dit mooie dekje.

 11. Zo’n mooi dekje wil ik wel graag winnen 😍🤞🏼🍀🍀🍀

 12. Ik ben heel erg benieuwd hoe de Cal Rei dekjes werken. Mijn paard maakt zich snel druk met rijden en zweet daarom ook erg veel! Mijn andere paard van 4 heeft nog een slechte conditie dus is ook vaak bezweet. Het lijkt me fantastisch om 1 dekje voor verschillende paarden te kunnen gebruiken zonder dat ik deze elke keer moet wassen! Ik kijk er naar uit om dit dekje te proberen!😍

 13. Oowww wauw wat een prachtig dekje
  Ik heb alle stappen door lopen en nu maar duimen 😍😍😍

 14. Wauw wat een super gave prijs! Hier zou mijn paard heel blij van worden. Zeker omdat het dekje dempend Is, ideaal voor de rug van mijn sensuele paard.
  Ga heel hard duimen want we kunnen wel wat geluk gebruiken 🍀🍀🍀🍀

 15. I’m in for sure!!😍😍😍

 16. Sensibel bedoelde ik natuurlijk 🤣

 17. Wauw wat een gaaf dekje!! Meteen Carl rei geliked en jou volgen we al dus nu duimen duimen duimen duimen duimen duimen duimen

 18. ik doe mee! super gaaf!! 😍😍

 19. Ik ben al fan van Cal Rei! Liggen mooi op beestje. Zijn idd prijzig maar het wel waard. Graag doe ik mee met de actie!

 20. Super gaaf. Ben erg benieuwd! Vind de dekjes écht heel mooi!

 21. Ik wilde er al heel graag een kopen maar winnen is natuurlijk nog leuker.

 22. Ik doe heel graag mee!! 😍🍀🍀🍀🍀

 23. Behalve inventief ook een erg mooi dekje, we maken graag kans om te winnen! 🙏🏻🍀🤞🏼

 24. Ik heb ze laatst gezien, maar wist niet dat een zo’n uitgebreide tekst en uitleg bij kwan kijken. Het dekje voelde bijzonder. Wel prettige. Vond ze echter wel te prijzig. Dit weerhield mij zeker van de koop. Om te winnen erg gaaf natuurlijk! En laat ik nou bijna alles op ponylief blauw met roze hebben. Dan wel een dekje voor onder mijn springzadel.

 25. Jaaa ik wil ook meedoen voor mijn vreselijke ondeugende vos 😊

 26. Hier zou je me wel heel erg blij mee maken. En inderdaad deze kleur staat ieder paard. Dus ik doe graag mee.

 27. Ik doe mee! Zou supergaaf zijn en inderdaad.. blauw staat perfect op elk paard maar op een zwarte helemaal! 😉

 28. Ik doe mee! 💫

 29. Oh gaaf ik zou zo graag Saskia Maas hier mee verwennen. Ze doet zo veel voor mijn dochter. Ze is zo geduldig . lief en geeft haar zoveel zelfvertrouwen. Door Saskia zie ik mijn dochter groeien

 30. Niet geschoten, altijd mis! Ik doe mee! 🍀🍀

 31. Gave actie, ik ben razend benieuwd naar dit dekje. Ook omdat mijn paard erg snel zweet. Perfect voor de zomer

 32. Voor mijn lieve dochter dan ziet ze er gaaf uit als ze gaat paardrijden. Ze verdiend het. Paard rijden geeft haar zoveel rust en ik zie haar dan stralen

 33. Ik doe ook mee. Voor mijn GVR van 1.84m alleen het beste, binnen mijn mogelijkheden natuurlijk.

 34. Superleuke actie! Ik ben erg enthousiast geworden door het lezen van alle voordelen! Alleen schrikt de prijs mij erg af. Ik ben nog student en met een bijbaantje bij de bakker kan ik zo’n duur dekje niet veroorloven. Dit zou een unieke kans zijn om dit dekje voor mijn 3 jarige Jerlin te kunnen gebruiken, dan kunnen we er samen volop tegenaan en onszelf in het zweet werken!

 35. Wauw. Dat zou wel heel erg gaaf zijn. Prachtige dekjes zijn het. Nu maar duimen dat ik een keer mag winnen.

 36. Wow, super mooi in het donkerblauw 😍 fingers crossed 🤞🤞

 37. Super leukk! Ik zou graag meedoenn

 38. Leuk voor mijn 🐴 Kingemans, straks voor zijn 26e verjaardag, de nieuwste technologie. 😃 Happy King! 🍀

 39. Heel benieuwd naar deze nieuwe dekjes!

 40. Ik doe mee! Lijkt mij perfect voor mijn gevoelige volbloed waarmee ik eventing rijd. Heb de zadeldekjes al eens in de winkel gezien maar twijfelde inderdaad met name door de prijs.. nu is mijn paard gevoelig op zijn rug en zadel en met eventing kan het nooit kwaad om de warmte en zweet tegen te gaan! 🙏🏼🤞🏼

 41. Ik doe mee!!!

 42. Wow! Ik woon momenteel in Zuid-Afrika en met de warma temperaturen daar zou ik graag eens zo een Cal Rei dekje uitproberen😃

 43. Wauw dat verdient mijn boefie

 44. Wauwie, ik zou dit dekje graag willen winnen.. Zou echt ideaal zijn voor komende zomer!

 45. Ook voor onze jonge schimmel een heel fijn dekje deze zomer 🤗 die willen we graag proberen tijdens de training.!

 46. Ze zien er onwijs gaaf uit en mega handig!! Zou super zijn om deze te winnen! suc6🍀

 47. Ik doe mee!! Heb al zoveel over deze dekjes gehoord, zou er zelf zo graag een willen (proberen)!! ❤️❤️ En die kleur zou super staan op m’n schimmel 😍😍 #loveit

 48. Prachtig en innovatief dekje! Ik zou graag het dekje willen winnen want mijn paard verdiend zulke luxe op zijn rug!🍀

 49. Heel gaaf! Ik doe graag mee

 50. Wat een onwijs gaaf dekje!😍😍 Zou heel goed bij mijn collectie passen! Mooie kleur ook! Ik doe zeker mee!😉🐴

 51. Wauw! Super gave dekjes!
  Zeker die in mint-zwart en oranje-bruin!
  Ik doe graag mee met deze leuke actie!

 52. Ik doe mee

 53. wauwww ik doe heeeel graag mee wat een leuke mooie dekjesss!!

 54. zou dit zo graag winnen en uittesten!!!🍀🍀🍀

 55. Hey ik heb helaas geen Facebook
  Maar ik heb de rest wel allemaal gedaan
  Ik hoop dat ik dan alsnog mag meedoen
  Groetjes

 56. Een heel gave combi dat blauw met een roze bies! Ik gebruik al jaren alleen maar Cal Rei dekjes. Zo veel beter voor de rug van mijn paard! En inderdaad zo schoongespoeld en weer droog. Hopen dat ik win🙏🏻😌

 57. Lijkt me gaaf om zo’n dekje te testen!
  Benieuwd of deze effectief zo onderhoudsvriendelijk zijn? Mn eventers zouden ook mooi staan in een navy dekje 🙂 #fingerscrossed

 58. Kan ik nog meedoen? Want ik doe graag mee voor zo’n mooi dekje! Ik ben nu bezig met mijn pony te beleren dus zo’n dekje heb ik hard nodig, maar ik heb ook een beleerde pony dus daar kan ik het dekje natuurlijk ook op gebruiken!

 59. Ik vind het echt een super mooi dekje ik hoop dat ik het win 😍🐴🍀

 60. Graag, heel graag

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *