NIEUW TALENT: 10 vragen aan Sanne Thijssen

 

Foto: Foto Trailer

Foto: Foto Trailer

Sanne Thijssen is 16 jaar en is Nederlands Kampioene bij de junioren én bij de Young Riders. Begin dit jaar won ze ook nog eens de Grote Prijs van Drachten en versloeg daarmee haar vader en tevens succesvol springruiter, Leon Thijssen. Pumps & Paarden stelde groot talent Sanne 10 vragen.

1. Wat is je droom?
“Mijn droom is om te kunnen deelnemen aan de Global Champions Tour met mijn paard Con Quidam RB. Lijkt me echt heel gaaf om daar te starten!”

2. Een wedstrijd of een strandrit: wat kies je?
“Ik ga dan voor een wedstrijd, zeker als het een internationale wedstrijd is. Het liefst start ik op iedere internationale wedstrijd!”

3. Wie is je voorbeeld?
“Mijn grote voorbeeld is natuurlijk mijn vader, Leon Thijssen. Ook de Amerikaanse springruiter Kent Farrington vind ik heel erg goed.”

4. Wie zou je graag willen ontmoeten?
“Dat vind ik een moeilijke vraag, ik denk eigenlijk niemand in het bijzonder..”

Foto: Jacob Melissen

Foto: Jacob Melissen

5. Je zit nog op school, hoe combineer je dat met de sport?
“Soms is het wel heel veel; als ik om een uur of 4 thuis kom van school, rijd ik meestal vijf of zes paarden en de andere paarden worden gelongeerd. Daarnaast moet ik natuurlijk ook nog af en toe thuis opdrachten maken voor school. Gelukkig heb ik het voordeel dat ik makkelijk leer en dus niet heel veel hoef te leren en te doen om goede cijfers te halen. Ik red het daardoor altijd prima.”

6. Wat is je mooiste moment in de sport tot nu toe?
“Ik heb meerdere mooie momenten meegemaakt, dus ik vind het moeilijk om één specifiek moment uit te kiezen. Toch was de dag dat ik Nederlands Kampioene werd bij de junioren én Young Riders een gebeurtenis om nooit te vergeten. Ook het winnen van de Lady’s Trophy in Vilamoura was een mooi moment.”

7. Wat zou je doen als je een tijdmachine naar het verleden had?
“Dan zou ik zeker weten terug gaan naar het moment dat ik mijn allereerste Grote Prijs in Drachten won. Die allereerste keer geeft namelijk een extra speciaal gevoel, wat de keren daarna natuurlijk anders voelt.”

Foto: DigiShots

Foto: DigiShots

8. Op welke wedstrijd zou je nog heel graag een keer willen starten?
“De Olympische Spelen is natuurlijk een heel speciaal om te mogen rijden. Maar ook deelnemen aan de Wereldruiterspelen lijkt me heel erg gaaf!”

9. Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit, denk je?
“Ik hoop dat ik dan weer een stukje dichter bij mijn wensen en dromen ben gekomen of zelfs al bereikt heb!”

10. Waar ben je het meest trots op?
“Op alle behaalde resultaten die ik tot nu toe bereikt heb. En natuurlijk op mijn paarden; ik ben onwijs trots op hun en zonder deze toppers zou ik natuurlijk nooit zo ver zijn gekomen!”

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *