NIEUW TALENT: Concours met Lotte Meulendijks

De prijzenkast van de 19-jarige Lotte Meulendijks puilt uit. Momenteel rijdt ze succesvol bij de Young Riders en afgelopen weekend ging ze weer van start. Ze nam ons mee naar het vierdaagse CDI Zeeland Outdoor International.

1bWoensdag: Vandaag train ik nog even voor de laatste keer lekker thuis. Op deze foto zit ik op Ohio!

2bDonderdag: Alle spullen zijn ingepakt en de paarden (MDH Ohio links en MDH Parole rechts) zijn klaar voor vertrek!

CDI Zeeland Outdoor International
Met MDH Ohio en MDH Parole vertrek ik naar Nieuw- en Sint Joosland. Daar vindt vier dagen lang CDI Zeeland Outdoor International plaats. Dit is onze eerste internationale wedstrijd van het jaar en tevens de eerste observatie voor het EK Young Riders 2015 in Vidauban.

3bEenmaal aangekomen in Zeeland gaan we even met de paarden in de wedstrijdring stappen. Zo kunnen ze alvast een beetje wennen aan de omgeving en zullen ze hopelijk minder gespannen zijn tijdens de proeven.

Vrijdag: Vandaag staat de landenproef op het programma. Met MDH Ohio behaal ik 69,7%, dat goed is voor een gedeelde 11e plaats en gedeelde 5e Nederlander.

Met MDH Parole heb ik vandaag helaas last van kleine storingen; met 68% eindigen op de 19e plaats in een erg sterk deelnemersveld.

4bLekker even grazen nadat ze goed hun best hebben gedaan tijdens proeven!

Zaterdag: Tijdens de individuele proef van vandaag rijd ik met MDH Ohio een nette proef en beland daarmee met 70,97% op de 6e plaats en daarmee 3e Nederlander! Super gaaf!

Met MDH Parole heb ik helaas veel last van spanning, waardoor we erg veel puntjes laten liggen. Het waait erg hard en er hangt een flapperde plasticzak over een geluidsbox, wat helaas onze proef verstoord. Niks aan te doen! We komen uit op 66,75% en worden geselecteerd voor de kleine finale.

 

Credits: Digishots

Credits: Digishots

Credits: Digishots

Credits: Digishots

Actiefoto’s met MDH Ohio tijdens de individuele proef!

Zondag: Vandaag staat de kleine finale op de planning. Het gaat helaas niet zoals ik had gewild, maar we reden toch naar een 8e plaats met 67,2%. Ik kies ervoor om geen grote finale te rijden met Ohio omdat we nog geen kür op muziek hebben.

Dit weekend was erg succesvol voor Ohio, maar helaas niet voor Parole en ik. Desalniettemin ga ik met een tevreden gevoel naar huis, waar we gewoon weer lekker door gaan oefenen!

7bParole ligt lekker te dutten na een druk wedstrijdweekend!

8Ik sluit het weekend goed af met een avondje op Manege Heijligers in Asten, met de enige echte Dave Roelvink! Ik heb een erg gezellige avond met mijn vriendinnetjes én ik heb nog het geluk gehad om met Dave op de foto te mogen 😉

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *