OP STAL BIJ: Danielle van Mierlo

 

Lysanne vertrok vorige week richting Maasland; waar Danielle van Mierlo woont. Uiteraard nam ze haar camera mee en schoot ze een aantal mooie plaatjes bij Danielle op stal én vroeg ze Danielle hoe een werkdag als succesvolle dressuuramazone er nu precies uit ziet. Na het maken van dit artikel kunnen we zeggen dat we toch wel een beetje jaloers zijn…

danielle-8 2

danielle-5 2

danielle-18 2


Hoelang woon je hier al?
“We wonen toch al dik 15 jaar hier op de boerderij in Maasland, samen met mijn ouders en broertje. Zelf ben ik dit jaar samen met mijn vriend in het koetshuis gaan wonen, dat naast de boerderij staat. Sinds we hier wonen hebben we de paarden aan huis staan – zo fijn! Het is natuurlijk ook wel meer werk als op een pensionstal, maar het is een groot geluk en ik heb nu ook een veel betere band met mijn paarden!”

Wat zijn de faciliteiten bij jullie op stal?
“We beschikken over een paddock, buitenpiste 20×60, een overdekte stapmolen, 8 stallen met buitenluik en veel weidegang.

We zijn al jaren bezig met het bouwen van een binnenbak of een overkapping in de winter boven de buitenbak, maar we krijgen hier helaas geen vergunningen voor. Dit staat wel bovenaan ons verlanglijstje, maar met de goede bodem die we nu in de buitenbak hebben kunnen we gelukkig wel altijd rijden.”

danielle-3 2

danielle-17 2Danielle: “Mijn cap is van Casco!”

danielle-14 2

danielle-2 2

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
“Ik begin doordeweeks tussen 8 en 9 uur. De paarden gaan dan allemaal in de stapmolen en ondertussen mesten we de stallen uit. Vervolgens begin ik met het trainen van een aantal paarden en de paarden die hebben gelopen gaan daarna lekker de wei in.

’s Middags geef ik les, maar het verschilt per dag hoeveel uur. De paarden worden voor het laatst gevoerd om 9 uur ’s avonds. We kijken ze dan allemaal nog even na, geven een paar laatste knuffels en maken vervolgens de stallen weer helemaal netjes!”

danielle-26 2

danielle-28 2

danielle-25 2Danielle: “Ik word gesponsord door Eurostar en deze heerlijk warme jas is dan ook van Eurostar, heel blij mee!”

Wat is je favoriete plekje?
“Zeker in de zomer, wanneer de tuinen in bloei staan, is het hier echt prachtig! Ik kan daar onwijs van genieten als ik vanuit mijn huis de tuin in kijk. We wonen buiten het dorp dus het is hier heerlijk rustig. Ik hou niet van veel drukte om me heen, dus ik kan thuis fijn tot rust komen en genieten van de mooie boerderij met alle beestjes om me heen!”

danielle-6 2

danielle-12 2

danielle-23 2Danielle: “Ook hier draag ik kleding van Eurostar en mijn cap van Casco”

danielle-31 2

Fotografie & productie: Lysanne Eijlander – www.le-fotografie.nl
Tekst: Danielle van Mierlo & Mara Ruijter

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *