OP STAL BIJ: Mercedes Verweij (+ backstage video)

 

Twee weken geleden waren fotograaf Lysanne Eijlander en ik op bezoek bij dressuuramazone Mercedes Verweij. Met haar 18 jaar is Mercedes al ontzettend succesvol. Zo is ze onder andere met twee paarden opgenomen in het A-kader dressuur Junioren en mag ze met haar jonge paard Gizmo de halve finale voor het WK jonge paarden rijden.

Lysanne heeft weer prachtige foto’s gemaakt, dus kijk snel mee!

M2M6M1M4

De accommodatie
De accommodatie van Mercedes, ook wel de ‘Mercedeshoeve’ genoemd, bevindt zich in Hem. De familie Verweij woont hier nu zo’n 16 jaar. Of Mercedes het paardenvirus van haar ouders heeft gekregen? “Nee, wij hadden eigenlijk niks met paarden!”, vertelt de moeder van Mercedes. “Maar Mercedes vond het erg leuk, dus op haar zesde kreeg ze een shetlander, Ajax.” Mercedes vervolgt: “Ajax was zó eigenwijs dat je het amper rijden kon noemen. Soms was ik het zo zat dat ik maar op één van de schapen ging zitten, haha! “

Na Ajax volgde er verschillende pony’s en uiteindelijke maakte ze de overstap naar de paarden. Met haar paarden Zarah en Wiolita is ze opgenomen in het A-kader dressuur Junioren.

M7M8Gizmo
Mercedes vertelt: “Na het behalen van mijn diploma op de middelbare school besloot ik een tussenjaar te nemen. Ik kan mij dit jaar dan echt goed op de sport richten. Wel wil ik binnen een paar jaar met een opleiding bij de KNHS beginnen.”

Dagelijks rijdt Mercedes 3 tot 4 paarden en de weekenden staan vol met wedstrijden. Tijdens ons bezoekje was het tijd om Gizmo te trainen, haar vijfjarige paard waarmee ze M1 start en in de halve finale van het WK jonge paarden staat. Een plaatje van een paard!

M9M11M12M13

Toekomstdoelen
Met Gizmo zal Mercedes de komende tijd lekker veel wedstrijden rijden. “Ik wil ook een paar internationale wedstrijden rijden in België zodat Gizmo alvast een beetje ervaring kan op doen. Volgend jaar gaan we ‘m klaarmaken voor het Z, maar voor nu richten we ons eerst nog even op de halve finale van het WK!”

Ook is dit het laatste jaar  dat Mercedes bij de junioren mag starten. “Volgend jaar moet ik bij de Young Riders starten, dus met mijn andere paarden ga ik ook flink trainen om klaar te zijn voor deze stap!”

M14M15M16M17

tekst

Bij wie moeten Lysanne en ik nog meer op bezoek gegaan? Laat je reactie achter op mijn Facebookpagina, klik hier!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *