OP STAL BIJ: Renate van Vliet – Hengstenstation van Uytert

 

5

6

Sinds een paar maanden woont Renate van Vliet op het prachtige terrein van Hengstenstation van Uytert. Hier woont zij samen met haar vriend Joop van Uytert. Hengstenstation Uytert is niet alleen een prachtige accommodatie, maar ook een prachtig bedrijf! Een paar dagen geleden mocht Lysanne een kijkje komen nemen en foto’s maken. Kijk mee!

l

Het is een enorm bedrijf, met verschillende specialiteiten, wat doe jij binnen het bedrijf?
“Ik heb nu 5 paarden onder mijn hoede: mijn zwarte parel, de hengst Galaxie (v. Jazz), de ‘kleine’ bandiet Happy U.S. (v. Jazz x Ferro), Brown Dreamer (v. Don Primero), die ik eigenlijk van mijn vader heb ingepikt, de jonge hengst In Style (v. Eye Catcher), die we aan het klaarmaken zijn voor het verrichtingsonderzoek, en ten slotte Axia’s Victory U.S. (v. Jazz). Ik rijd dus drie Jazzen, waarvan er geen één een nakomeling is van Joop zijn hengsten, best erg eigenlijk!

Deze paarden doe ik geheel zelf: van de verzorging tot aan het rijden. De verzorging doe ik zelf, als ik bijvoorbeeld op wedstrijd ga, knot ik de paarden zelf in. Het is een hele dagtaak, maar ik doe het met heel veel plezier! Ik vind de verzorging of het longeren van de paarden net zo leuk als het rijden.

8

3

Joop en ik zijn wel vaak op pad, bijvoorbeeld naar keuringen, of bij mensen thuis langs om te insemineren. Gelukkig is er een super team dat altijd voor ons klaar staat, ook als wij er niet zijn, dus de paarden worden op en top verzorgd!

Daarnaast werk ik ook nog één dag in de week bij mijn vader in het bedrijf, dat zich in Westland bevindt. Ik doe daar de administratie en wil dat graag blijven doen. Ik ben dan verplicht om wekelijks even naar mijn oude plekje toe te gaan en mijn vrienden en vriendinnen weer lekker te zien.”

1

19

2Renate met Galaxie en haar vriend Joop van Uytert

Hoe bevalt het wonen hier?
“Ik woon hier nu een paar maanden en ik moet zeggen: het went erg snel! Het is zo fijn dat ik nu gewoon even snel naar m’n huis kan lopen. Anders waren we hier de hele dag en met de reistijd erbij waren we erg weinig thuis. Nu kan ik mij gewoon even terug trekken. Ik krijg nu wel vaker te horen: “Trek die paardrijbroek nu eens uit!” haha! Dat is wel een valkuil als je direct naast stal woont. Ik moet toegeven dat ik het zelf ook heerlijk vind om soms even géén rijkleding aan te hebben. Lekker tutten, mijn haar doen et cetera!”

9De ontvangstruimte

7Wall of fame: een eerbetoon aan Gribaldi

12De binnenbaan

Wat is jouw doel voor de komende tijd?
“Met Victory mag ik naar het NK. De eerste selectie ging eigenlijk helemaal niet zo goed, dus ik twijfelde of ik de tweede wel moest gaan rijden. Uiteindelijk toch maar gedaan en toen werden we geheel onverwachts eerste! Nu gaat hij eigenlijk iedere wedstrijd beter en beter, zo gaaf! Nu ik ineens zo ver ben gekomen, wil ik ook wel graag bovenaan mee rijden. Dat is dat zeker één van doelen! Voor de jonge paarden is het mijn doel om ze op een ongedwongen manier netjes op te leiden en het beste eruit te halen. Verder wil ik gewoon héél veel plezier in de paarden hebben samen met Joop!”

10

11

4Renate met de jonge Happy U.S.

Tekst & fotografie door Lysanne Eijlander – le-fotografie.nl

You may also like

5 Comments

  1. Jaaaa ik word blij van dit soort artikelen, more please!

  2. Leuk, veel succes.

  3. heel mooi artikel, welke camera gebruik je?

  4. Beste Renate,
    Zijn jullie soms op zoek naar een gemotiveerde ruiter om mee te helpen bij jullie in de team?
    Mvg

  5. Renate en joop heel veel geluk samen het beste komt uit het WESTLAND.Ad de Koning

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *