PHOTO REPORT: Het NK & de weg naar het EK met Kim Noordijk

 

Een paar weken geleden waren fotograaf Lysanne Eijlander en ik nog op bezoek bij Mercedes Verweij (klik hier voor dat artikel) en nog geen week later ging Lysanne alweer op bezoek bij Kim Noordijk! Lysanne heeft Kim een klein weekje mogen volgen met haar camera. Thuis, maar ook tijdens het NK in Ermelo. Ze sloten de week af met héél leuk nieuws..

Kijk mee naar het fotoverslag van Lysanne en Kim!

l

K1K2K3K4Een paar dagen voor het NK: Thuis aan het trainen
Lysanne vertelt: Ik mag gezellig een paar dagen met Kim meelopen en dit avontuur begint thuis. De spanning is hoog voor Kim. Binnenkort is het EK al en daarvoor moet je meedoen aan observatie wedstrijden om geselecteerd te worden. Het NK is haar laatste kans, dus het is echt nu of nooit!

Kim woont in Werkendam, samen met haar ouders en broertje. De liefde voor paarden heeft ze overduidelijk van haar moeder, die heeft zelf Grand Prix gereden en ze begeleidt Kim dan ook fantastisch. Kim’s moeder vertelt: “Ondanks dat ik Grand Prix heb gereden, ben ik nooit zo goed geweest als Kim!”. Dat belooft dus nog wat voor de toekomst! 😉

 

K5K6K7K8K9K10De dag van het NK: Schoonmaken en alles inpakken
Tijdens het NK komt de oma van Kim in het huis in Werkendam logeren, om onder andere op te passen op de andere paarden. De ouders van Kim gaan beide mee naar het NK en proberen haar altijd zo goed mogelijk te begeleiden.

Na de trainingen thuis wordt alles schoongemaakt en worden de caravan en de vrachtwagen ingepakt. Naast de pony Brasil, gaat ook Kim’s andere pony Ico van der Beekerheide mee naar het NK. Sinds twee jaar start Kim met beide pony’s internationaal. Eigenlijk wordt het tijd om de stap te maken naar de junioren, maar tot op heden hebben ze nog geen geschikt paard hiervoor gevonden. Kim lacht: “Dus als iemand nog een goed ZZ-licht paard heeft staan.. ;-)”

 

K11K12K13Op het NK: De laatste trainingen
Eenmaal aangekomen op het NK traint Kim voor de laatste keer nog beide pony’s onder begeleiding van haar trainer Jeroen Okkema. Naast het trainen bij Jeroen, lest Kim ook regelmatig bij Imke Schellekens-Bartels.
Brasil is vooral in het begin nog wat gespannen en moet erg wennen aan de grote ambiance. Na afloop is Kim erg tevreden over de training, evenals haar trainer Jeroen.

 

K14K15K16K17Op het NK: De eerste proef
De volgende ochtend gaat de wekker weer vroeg: om 06.30 is het tijd om de baan te verkennen. Kim’s sponsor Karin Toetenel van 2FitHorses begeleidt haar hierbij. Ik merk dat vooral Kim’s moeder last heeft van spanning; je ziet haar opeens niet zoveel meer en ze verschuilt zich op stal om te zorgen dat daar alles spik en span is. Kim’s vader is wel meer op de voorgrond aanwezig. Zijn taak? Hoofdzakelijk het geven van suikerklontjes, pony’s wisselen en poep scheppen!

Tijdens het losrijden is Jeroen er natuurlijk weer bij, net als vriendin Lisanne Zoutendijk. Na het baan verkennen moet Kim met Ico als tweede op de lijst starten. Het is een ontspannen en keurige proef met 69,513%!

 

K19K20K21Op het NK: De tweede proef
Na de proef met Ico wordt het tijd om Brasil klaar te stomen voor de proef. Deze combinatie is als één na laatste aan de beurt. Kim trekt zich snel even terug en maakt, samen met haar ouders, Brasil helemaal klaar. Tijdens het losrijden gaat het erg fijn. Jeroen is de tevreden en geeft als laatste tip nog snel mee: “Ook al bouwt hij steeds spanning op, zolang jij rustig blijft komt het goed!”

 

K22K24K23Op het NK: De tweede proef
Dan is het tijd voor Kim om de ring te gaan met Brasil. Vader, moeder, Jeroen Okkema, Lisanne Zoutendijk, Karin Toetenel en ook Tineke Bartels kijken gespannen en aandachtig toe. Een bijna foutloze proef en Kim is ontzettend blij!!! Zó trots, dit was gewoon een EK-waardige proef! Daar waar ze moesten shinen, hebben ze het gedaan.

En toen was het wachten op hét telefoontje: zou ze geselecteerd zijn voor het EK? Het bleef even spannend, maar toen kreeg ik een appje van Kim binnen: ze had inderdaad het verlossende telefoontje van Tineke gekregen en ze start over twee weken op het EK!!!

Ik vond het écht geweldig om Kim zo te mogen volgen in deze spannende rit naar het EK. Zelfs ík ben apetrots op Kim en ik hoop dat er nog vele mooie momenten mogen volgen. Kim: namens Pumps & Paarden wil ik je heel veel succes wensen op het EK! 🙂

Ik hoop dat jullie dit fotoverslag leuk vonden. Laat zeker even een reactie achter op de Facebookpagina van Pumps & Paarden, klik hier!

Liefs, Lysanne – le-fotografie.nl

You may also like

2 Comments

  1. Super Kim veel succes in Denemarken

  2. Veel succes Kim!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *