SHOPPING NEWS: De dekjes van Cal Rei hebben een nieuwe, superzachte voering

Grote kans dat jullie het merk Cal Rei wel kennen: dit merk maakt zadeldekjes (en andere producten) met een soort 3D-gaas. De dekjes hebben inmiddels een upgrade gekregen, met superzachte onderkant, waardoor de dekjes ook geschikt zijn voor gevoelige paarden. Voor mij reden genoeg om zo’n vernieuwd Cal Rei-dekje aan m’n mini-collectie toe te voegen!

 

 

Productspecificaties van Cal Rei:
“De Cal Rei-producten zijn gemaakt van speciaal 3D spacer materiaal. Dit zijn polyester vezels die in horizontale en verticale richting geweven zijn. Hierdoor is het materiaal duurzaam, heel veerkrachtig en lichtgewicht. Dit zorgt voor een goede drukverdeling en schokdemping. Het materiaal vormt zich naar de rug van het paard, maar veert terug in de originele staat wanneer er geen druk wordt uitgeoefend. Het dekje zal dus geen afdruk van het zadel krijgen.

Door de verticale en horizontale weving zit er een kleine ruimte tussen de twee lagen. Dit zorgt voor een goede ventilatie. Je paard zal minder snel en heftig zweten onder dit dekje. Doordat het materiaal water- en luchtdoorlatend is ontstaat er geen ophoping van zweet of vocht onder het dekje, waardoor de kans op zweetbultjes aanzienlijk wordt verminderd. Het materiaal voorkomt dat er er zweet- en stofresten aan de binnenkant van de stof blijven plakken. Voorheen zat de weving ook aan de onderkant, waardoor de losse paardenhaartjes makkelijker tussen de twee lagen in gingen zitten. De vernieuwde dekjes hebben dat niet meer en hebben juist een zachte, dichte voering. De dekjes hebben daarnaast een antibacteriële laag, waardoor ze hygiënisch in gebruik zijn.

De dekjes kun je gemakkelijk schoonmaken door ze af te spoelen met de tuinslang. Door de open structuur droogt het materiaal snel. Ook kun je ‘m in de wasmachine wassen op 30 graden.”

 

Cal Rei zadeldek

 

Mijn eigen Cal Rei-dekje
Bijna twee jaar geleden heb ik al eens een Cal Rei-dekje gebruikt. Ik vond ‘m ontzettend fijn, je voelt echt dat ze heel veerkrachtig zijn en de pasvorm is oprecht geweldig. Ze zijn heel mooi voorgevormd, waardoor de schoft goed vrij ligt. Maar zoals ‘vaste’ lezers van Pumps & Paarden wellicht weten, rijd ik sinds vorig jaar alleen nog maar met LeMieux-dekjes. De huid van mijn merrie is heel gevoelig en ze krijgt snel bultjes. Bij LeMieux wist ik zeker dat het niet irriteert, dus ik heb alle andere dekjes en merken maar vaarwel gezegd.

Maar nu heeft Cal Rei een flinke update gegeven aan hun dekjes en is de voering nu heerlijk zacht, waardoor ze ook voor gevoelige paarden geschikt zouden zijn. En toevallig moest ik nog een springdekje hebben voor mijn nieuwe (tweedehands) springzadeltje. En dus stapte ik even van mijn LeMieux-geloof af en koos ik voor Cal Rei. 😉

De stof aan de binnenkant doet mij denken aan de stof van een wetsuit en is inderdaad heel zacht. Tot nu toe ben ik er heel tevreden over. Ik weet dat de dekjes nogal prijzig zijn, maar de kwaliteit is echt heel erg goed. De pasvorm is heel fijn en het dekje is heel veerkrachtig. Of ja, veerkrachtig – hoe leg ik dat het beste uit? Hij is heel luchtig, maar als je er in knijpt lijkt het een beetje te ‘bouncen’.

Als je Pumps & Paarden volgt op Instagram dan heb je het al kunnen zien, maar ik heb afgelopen weekend mijn eerste oefencross gereden. Mét het Cal Rei-dekje. Het was natuurlijk heel warm (boven de 20 graden), dus zweten deed ze sowieso wel, maar nergens zweetbultjes of andere irritatiebultjes te zien. Het dekje bleef goed op z’n plek liggen en ik vind het een fijn idee dat het dekje zo ‘bouncy’ is, juist met springen en crossen.

Twee filmpjes van mijn cross met het dekje:

 

De dekjes zijn verkrijgbaar in talloze kleurencombinaties, dus je kunt helemaal losgaan met setjes. Cal Rei kun je volgens mij alleen shoppen bij de webshop DocHorse, klik hier. Ik heb sinds een tijdje heel leuk contact met Charlotte, de eigenaresse van DocHorse, en zij bood aan om een kortingscode speciaal voor Pumps-lezeressen te maken. Dus, hierbij: met de code PPCR20 krijg je t/m 31 juli 20% korting op Cal Rei-producten. Dat scheelt toch weer voor je portemonnee. 🙂

 

Zouden jullie een Cal Rei-dekje willen hebben? Laat je reactie achter op mijn Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

You may also like

1 Comment

  1. Jammer dat ze niet in het donker groen zijn, komen die nog?

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *