STAPPENPLAN: Zó houd je je zadelkast opgeruimd

Is jouw zadelkast ook altijd zo’n rommeltje? Oeps! I feel you. Ik heb een vrij smalle kast en die zit supersnel (chaotisch) vol. Daardoor heb ik een aantal tips ‘geleerd’ die kunnen helpen om je zadelkast opgeruimd te houden. Kijk mee!

 

LijntjeLijn

 

Bron: Stabio

Bron: Stabio

Stap 1: niet álles hoeft in je kast
Oké, voordat we beginnen gaan we de boel eerst even opruimen. Vaak liggen er allemaal dingen in je kast die daar niet perse in hoeven. Ik had bijvoorbeeld dressuurteugels in m’n kast liggen (terwijl ik nu altijd met mijn gevlochten teugels rijd) en een setje stijgbeugels (terwijl ik nu de veiligheidsbeugels van BR heb). Die spullen zal ik voorlopig niet meer gebruiken, dus dat kan makkelijk uit m’n kast.

Thuis, in de schuur, heb ik een grote kist van Stalkist staan en daar berg ik al deze spullen op. Ik hoef bijvoorbeeld ook echt niet 7 verschillende peeskappen in m’n kast te hebben, dus heb ik er 5 in de Stalkist gestopt. Dat scheelt een hoop spullen in je kast die je toch amper gebruikt!

 

Stap 2: vermijd ‘losse’ spullen
Grote kans dat jij shampoo, anti-klit spray, vliegensprays en ledervet in je kast hebt liggen. Wanneer je dit allemaal los hebt staan, ziet het er al snel rommelig uit en raak je dingen sneller kwijt. Wanneer je het dan een keer nodig hebt, moet je je hele kast overhoop halen. Het resultaat? Een ontplofte kast.

Dus: berg álles op. Koop plastic bakken bij bijvoorbeeld Action (zoals *deze* bakken) en sorteer je spullen. In de ene bak doe je al je grooming producten, in de andere bak je beenbeschermers en in de derde bak doe je medische spullen/supplementen/snoepjes. Eventueel plak je er nog een stickertje op waarbij je opschrijft wat er in de bak zit, voor als je echt heel chaotisch bent 😉 Dat het in de bakken zelf een rommeltje wordt maakt niet zoveel uit. Het geheel is in ieder geval heel netjes en je weet precies waar alles ligt.

 

Stap 3: geef je spullen een vaste plek
Nu je je spullen uitgezocht en gesorteerd hebt, is het tijd om je kast praktisch in te delen! Zet de spullen die je weinig gebruikt achteraan (of onderop) en de spullen die je dagelijks nodig hebt, zoals poetsspullen en je rijlaarzen, zet je vooraan (of bovenop). Zo voorkom je dat je binnen een paar dagen al je kast overhoop hebt gehaald 😉

 

Stap 4: maak er een ritueel van
Dan komt de laatste en moeilijkste stap: volhouden! Bij de vorige stap heb je al je spullen een vaste plek gegeven. Zorg ervoor dat iedere dag zodra je je kast afsluit om naar huis te gaan, de indeling weer hetzelfde is. Maak er een gewoonte van dat je je rijlaarzen altijd links vooraan zet en je poetspullen rechts boven. Als je gestructureerd te werk gaat, wordt het een soort ritueel en denk je er niet meer eens over na als je je spullen terug zet. Het gaat gewoon vanzelf dat je ze op de juiste plek zet.

 

Hoe ziet jullie kast eruit? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

 
 
LijntjeLijn

VIP Fashion Club promo2

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *