TESTERS GEZOCHT: Paarden die snel last krijgen van mijten en luizen

Update 21/12: de testers hebben inmiddels bericht gehad. Veel succes ermee!

Herinneren jullie nog het artikel van vorig jaar over Finecto? In samenwerking met dit merk mocht ik 2 lezeressen uitkiezen die Finecto+ Horse mochten testen. Dit product is een 100% natuurlijke poeder die helpt tegen mijten en luizen. Ik kreeg toen zóveel reacties van jullie, dat Finecto en ik hebben besloten om dit jaar weer een zelfde soort ‘winactie’ te doen. En nog beter: ik mag nu zelfs 5 (!!) testers uitkiezen, kijk mee!

 

LijntjeLijn

 

Finecto-luizen-bij-paarden

 

Ervaringen van de vorige tester
Vorig jaar mocht ik dus ook al potten Finecto+ Horse weggeven en onlangs heeft één van de testers, Annemiek Last, haar ervaringen met ons gedeeld.

Haar situatie was als volgt: “Mijn Fries zit het hele jaar onder. Het is nooit helemaal weg bij haar. De mijt zit af en toe tot hoog op haar benen. Regelmatig injecties van dierenarts gehad, het helpt allemaal niets. Ik scheer sowieso altijd de onderkant van haar sokken weg en bij de achterbenen scheer ik het vaak helemaal weg, omdat het simpelweg te erg word. Dat arme beestje zie je gewoon doorzetten als ik eraan zit, ze doet echt haar best en heeft zeker weten in de gaten dat ik haar wil helpen. Maar af en toe word het haar teveel en moet ik echt stoppen. Wat zou het super zijn voor haar om dit te proberen, niet meer het pijnlijke en irriterende gepriegel aan haar benen!”

Een tijdje geleden vertelde ze haar ervaringen: “Het is alweer heel erg lang geleden dat ik deze leuke actie gewonnen heb! Door omstandigheden ben ik laatst pas begonnen met dit consequent aan haar voer toe te voegen. Ik zal eerlijk zijn, wat een stank!!!! Dat vond mijn paard helaas ook. De eerste keren wel wat moeite gehad met het naar binnen te krijgen, maar ze is er nu helemaal aan gewend en hinnikt als ik ermee aankom. Maar nu! De mijt is weg!!!!!! En ik heb niet eens haar sokken (gedeeltelijk) geschoren! Ik ben nog niet eens door de hele pot heen en ze is er gewoon al vanaf!  Ik zal dit middel zeker blijven gebruiken. Zo hoef ik niet meer alle bijtende middeltjes erin te te wrijven. Ik mag weer aan haar benen zitten!  Bedankt Pumps & Paarden voor deze mooie actie en Finecto natuurlijk ook voor deze mooie kans!!!!”

 

Wat is Finecto+ Horse precies?
Finecto+ Horse (te koop bij Welkoop) is een poeder dat je door het voer van je paard mengt. Het poeder is 100% natuurlijk en maakt het bloed van je paard onverteerbaar voor mijten en luizen. Hierdoor kunnen ze geen eitjes meer leggen. Daarnaast wordt je paard minder aantrekkelijk voor mijten en luizen (en tevens ook voor mugjes en andere insecten. Het werkt daarom ook bij zomereczeem!). Hierdoor wordt de jeuk en eczeem minder en kan het op den duur helemaal verdwijnen.

Extra pluspunt: luizen en mijten kunnen niet resistent worden voor Finecto+ Horse, omdat het er simpelweg voor zorgt dat je paard minder aantrekkelijk ruikt. Hierdoor kun je het dus heel goed preventief behandelen, en dat is volgens Finecto precies hét geheim!

 

Waarom je je paard preventief moet behandelen
Preventief behandelen is dus de oplossing, zegt Finecto. Vaak ga je je paard pas behandelen als het eigenlijk al te laat is: je paard is al gebeten door mijten en heeft daarom een jeukreactie. Je paard begint hierdoor al te stampen en te bijten in zijn sokken. Daarbij hebben de mijten al veel eitjes in de vacht gelegd, die vervolgens achter elkaar zullen uitkomen.

Finecto+ Horse werkt het beste als je het al vóór de eerste beet aan je paard geeft, omdat het poeder je paard onaantrekkelijk maakt voor mijten. Zo houd je vanaf het eerste moment de mijten op afstand. Is je paard tóch gebeten door een mijt? Dan raakt de mijt verstopt en kan hij geen eitjes leggen. Hierdoor wordt de jeuk niet erger en is je paard er snel weer van verlost. Hoe later je begint met behandelen, hoe meer eitjes er in de vacht zitten en des te langer het duurt voordat je paard er van verlost is.

Let er wel op dat mijten overdraagbaar zijn en dat sommige paarden wel geïnfecteerd kunnen zijn, maar geen symptomen vertonen. Staat je paard in een kudde of grote pensionstal? Grote kans dat de mijten van alle kanten komen. Behandel daarom alle paarden om er zo snel mogelijk

 

Word ook tester!
Omdat we graag nog meer mensen willen helpen en bekend willen maken met Finecto+ Horse, mag ik dit jaar maar liefst vijf testers uitkiezen!

Wil jij graag je paard (preventief) behandelen tegen mijten en luizen? Ga naar één van mijn social media kanalen (Facebook of Instagram, net waar je zelf een account hebt :-)) en laat een reactie achter onder het bericht over Finecto. Laat hierin even weten dat je meedoet.  De testers krijgen na enkele dagen persoonlijk bericht!

 

Klik hier om naar mijn Facebookpagina te gaan,
of klik hier om naar mijn Instagram te gaan!

You may also like

28 Comments

 1. Dat klinkt als dé oplossing voor onze pony. We hebben van alles geprobeerd en nu zijn sokken weer afgeschoren zodat we goed kunnen zien wat er aan de hand is bij z’n benen. Maar mooi is het niet …

 2. wat super leuk ik zou wel graag zo een pot willen hebben me pony krijgt het altijd in de winter helaas vriendelijke groeten Melissa van kippersluis

 3. Zou het heel graag willen proberen
  Zodat ik niet weer dat gif hoef te gebruiken
  Op mijn pony
  De jeuk is zo zielig wie weet is dit de oplossing
  Groetjes lizette

 4. Oh ja ik zou het zo graag testen! 1 van mijn tinkers stampt het hele jaar door elke dag en bijt ook op de sokken. Haar behang is zo onwijs dik dat ik er niet tussen kan kijken en zelfs niet met een schaar tussen kom. Ze heeft al eens luis gehad en vermoed dat ze nu dus mijt heeft.. T arme kind heeft zo’n jeuk.
  Ze staat samen met mijn andere tinker. Zij vertoont geen symptomen maar moet ook behandeld worden omdat ze 24/7 samen buiten staan. Ook heeft zijn zomer eczeem dus dit zou echt het beste product ooit zijn voor mijn tinker meiden 😍😍😍
  Fingers crossed!

 5. Mijn eigen paard hheft gelukkig geen last van mijten. Ik zet deze reactie voor een stalgenoot wiens paard er wel erg veel last van heeft. Ik hoop dat ik hem voor haar win.

 6. Dit zou de oplossing zijn voor mijn probleem!
  Mijn tinker staat dag en nacht te stampen in dr stal. De dierenarts geeft 2x per jaar van die spuiten tegen de mijt maar die werken niet echt. Snachts worden wij wakker van het stanpen van onze tinker. Door de mijten is de huid ook opgetet😔. Ik hoop dat als ik dit middel gebruik dat het dan over is.

 7. Wauw dat klinkt super tof!, wij hebben meerdere Friezen staan, en ik zou super graag een pot van dit middel uitproberen! Ze staan zo vaak te stampen op de wei, of tijdens het rijden,je ziet echt dat ze er last van hebben, ook hebben we een merrie die onwijs last heeft van zomer eczeem! Ik zou het graag ook bij haar willen uitproberen!!

 8. zou het graag willen testen op de fries van mijn stalhouder, deze heeft last van myt en zijn verzorgster is er maar druk mee
  zij wast zijn benen en heeft de dierenarts al paar keer een injectie laten geven
  ook de tinker die bij hem staat heeft myt

  en mijn paard heeft een allergie tegen myt, of hij ze heeft weet ik niet maar hij heeft wel mok…maar geen jeuk!

  zou een echte uitkomst zijn als dit middel echt werkt, van de 6 paarden die hier staan hebben er 3 myten en de mijne mok….

  heel super zou het zijn als we alle 3 een testpot zouden winnen….

 9. Super actie ik doe mee met me vriendje eros .
  Heb het geplaatst op Facebook.

 10. Ik zou het heel graag willen proberen. Mijn Tinker Rosso heeft dit jaar meer dan normaal last van mijt. Ik ben er elke dag mee bezig, maar hij bijt zich gewoon in zijn benen van de jeuk die hij heeft.

 11. Wat een gave winactie! Mijn Friese merrie staat op een stal samen met 243 andere paarden (waarvan ongeveer 95% andere Friezen zijn). Ik kan je vertellen dat het daarom erg hopeloos aanvoelt om haar iedere keer met neocidol te wassen of weer een injectie te vragen aan de dierenarts. Ik heb Finetico+ wel eens eerder voorbij zien komen maar omdat bij mij het hopeloze gevoel overheerste, het gaat toch allemaal niet helpen, heb ik ervoor gekozen het niet te kopen. Echter nu het een winactie is zou ik de uitdaging wel aan willen gaan natuurlijk! Haar sokken zitten er nog aan maar de kootholte heb ik al volledig uitgeschoren en nog…. die klere-beesten blijven maar terug komen, dus Finetico+, alsjeblieft gun me die kans! Uiteraard zal ik, als het allemaal goed werkt, iedereen op stal met dezelfde problemen inlichten over de resultaten van Finetico+!

 12. Wij zouden deze winactie graag willen testen voor onze shet die we ieder jaar vol luis aantreffen ondanks alle onderzoeken en voerbeleid blijft hij zeer gevoelig hier voor dus graag willen we testen

 13. Ach mijn lieve tinkerkind is pas 1.5. En ik hoop dat mijt hem bespaard blijft.
  Helaas weet ik wat het is. Mijn Fries had het tot bloeden toe. 🙁
  Ik las dat dit preventief gegeven kan worden.
  Ben dus erg benieuwd!

 14. Oooo, wat zou dít nu goed uitkomen!! Momenteel loop ik 2-3 keer per week m’n hele pony te wassen. Stervens koud. Echt een ramp nu. Verzorgsters samen met mij vreselijk verdrietig om ons meisje zo te zien. Ik ben heel erg benieuwd, zeker ook om preventief te geven. Klinkt goed!

 15. Ik zou het graag willen proberen bij mijn tinker merrie we hebben al van alles geprobeerd dus hoop dat dit de oplossing is !!

 16. Ja heel graag testen voor paard en shetlander met jeuk!

  1. Mijn paard heeft ook mok, heel benieuwd of het daar ook voor werkt.

 17. Zou super goed van pas komen bij onze tinker en Fries. Beiden altijd last van jeuk en mok door mijten. Niks helpt. Staan altijd droog in stal of in het zand.
  De tinker is drachtig.

 18. Wij hebben sindskort 2 jonge tinkertjes, en zeker de jongere schijnen erg gevoelig te zijn voor mijt ivm weerstand. Meerdere behandelingen met byemite (echt tuig) hebben niets gedaan, injectie van de dierenarts ook geen effect en bij 1 van de 2 zit het inmiddels tot in zijn liezen en al! Zo ontzettend sneu en als baasje sta je machteloos, ik weet zelf door chronisch eczeem dat jeuk vaak erger is dan pijn dus mijn hart huilt voor onze jongens!

 19. Ik zou het heel graag willen uitproberen bij mijn verzorgpont Cillbarra. Vorigjaar rond deze tijd waren haar benen helemaal bloederig en pusserig. De eigenaar heeft er niet veel verstans van en hecht er ook niet veel waarde aan. Laat de dierenarts niet snel komen en denkt er makkelijk over. Gelukkig mag ik alles met haar doen waar ik ontzettend blij mee ben, dus ook haar wondjes en plekjes veezorgen met een middel wat ik gevonden heb. Ook hebben we haar sokjen moeten scheren, het gaat beter maar ze stampt altijd. Omdat ik mijn verzorgpaard en de eigenaar (en mezelf de zorg) graag zou willen ontnemen doe ik mee aan deze actie!

 20. Ik denk dat mijn tinkerpony Nuts hier heel erg blij van kan worden. Hij heeft heel erg veel last van mijten waardoor we helaas zijn mooi volle tinkersokken er af moesten scheren omdat het gewoon te erg werd😔 De dierenarts heeft hem al een injectie gegeven en helaas werkt dat ook niet echt. We hebben ook vaak genoeg zijn benen helemaal gewassen met betadine en de losse korstjes weg te halen maar het blijft maar terugkomen. Als dit zou werken zou ik maar vooral Nuts superblij zijn omdat hij dan van al die vervelend jeuk af is. We hopen dat we kunnen deelnemen!

 21. Ik zou het heel graag willen gebruiken voor mijn knappe man Stark..hij is nu 20 jaar..en hij heeft er elk jaar zo een last van..dat we eigenlijk niet meer weten wat we moeten..alles geprobeert..

 22. Ik zou graag Finecto wilen proberen voor mijn 23 jarige Friese ruin. Hij heeft ’s winters atijd last van mijten en stampt dan zijn benen kapot waardoor hij weer een einschussbeen krijgt. Maar als ik de verhalen hier zo lees en op Fb de foto’s zie gun ik de pot wel aan de echt erge gevallen, ik hoop dat het helpt!

 23. Zou het graag willen proberen bij een Tinker. Verzorgpony van mijn moeder.

 24. Mijn Friese ruin is drager en zeer wisselvallig in zijn weerstand. Al meerdere producten geprobeerd en Dectomax gespoten, helaas. Het is nooit helemaal weg geweest….Momenteel heeft hij ook een peesblessure wat maakt dat zijn lijf hard moet knokken en je raad het al….giga mijten uitbarsting. Dus ja, heel graag proberen wij Finecto uit!

 25. Mijn friese merrie heeft heel veel last van mijt. soms zo erg dat er bloed langs haar benen loopt en de dierenarts weer gebeld moet worden om haar een spuit te geven. Ik wil het graag gaan testen.

 26. Heb tinker en fries beide met problemen, zoveel producten al geprobeerd… Nog niets gevonden dat echt help. Als ik de reactie lees is dit een echt wondermiddel. Zou het supergraag eens proberen want de paarden lijden er echt onder. Gr Veerle

 27. We hebben een mini tinker gekocht voor onze kleinkinderen.Het is een schat van een pony.Maar helaas heeft hij ook veel jeuk en stampt met zijn achterbeentjes.Zou Finecto de oplossing zijn????? Wij hebben al veel geprobeerd. DANK JE WEL!!!!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *