TIP: Paard met onrustige darmen en/of dunne mest? Dit product kan helpen

Update 2/1: De winnaar is inmiddels gekozen. Cindy Oerlemans, van harte en ik hoop dat je paard weer snel fit is!

Pumps & Paarden gaat vooral over matching setjes, mooie rijlaarzen en andere prachtige spullen – maar als je een vaste lezer bent, dan weet je dat ik ook regelmatig over voer en supplementen schrijf. Want wat heb je aan al die mooie spullen als je paard zich niet lekker voelt of niet fit is?

Ik heb al een tijdje contact met ECOstyle (je kent dit merk misschien wel van Colosan, een middel tegen koliek), en daar is een leuke samenwerking uit voort gekomen. Omdat in deze periode (begin van de winter) veel paarden last hebben van onrustige darmen en/of dunne mest, geef ik samen met ECOstyle een pot DarmBalans weg aan één van jullie!

 

LijntjeLijn

 

ECO

Wat is DarmBalans?
DarmBalans is natuurlijke kruidenmix die je als kuur van maximaal 8 weken kan voeren. Indien mogelijk kun je het ook (in lagere dosering) voor langere tijd voeren aan je paard. Het product brengt onrustige darmen weer terug in balans en houd de darmflora gezond. Het ondersteunt de spijsvertering en eetlust van je paard, en beschermt de maag- en darmwand. Je kunt DarmBalans bijvoorbeeld geven als je paard last heeft van voerwisselingen (in de zomer veel gras, nu weinig tot geen gras meer en daardoor nu last van dunne mest), last van stress (en daardoor dunne mest), na koliek of na maagzweren (ter ondersteuning). Meer weten over DarmBalans? Klik dan hier om naar de website van ECOstyle te gaan!

De kruidenmix bestaat uit:

 • Wortelvlokken > bevatten probiotische vezels (die hebben positief effect op de darmen) en bevat veel béta-caroteen (de voorloper van vitamine A, geeft het immuunsysteem een boost).
 • Zoethoutwortel > Beschermt het maag- en darmslijmvlies en stimuleert de uitscheiding van afvalstoffen. Werkt ook ontkrampend op maag en darm.
 • Mariadistelzaad > Stimuleert de aanmaak van gal en ondersteunt daarmee de spijsvertering.
 • Inuline > Bevat prebiotische vezels.

Dit product uittesten?
Je kunt DarmBalans kopen bij onder andere Welkoop, klik hier voor alle verkooppunten. Máár ik mag ook een pot DarmBalans weggeven om zo hopelijk nu al één paard weer fitter te maken! Wil jij het product graag testen? Doe dan even het volgende:

Stap 1: Like ECOstyle op Facebook – klik hier
Stap 2: Laat op de Facebookpagina van Pumps & Paarden een reactie achter onder dit bericht en geef daarin aan dat je DarmBalans wil testen. Ik kies volgende week iemand uit, veel geluk!

You may also like

9 Comments

 1. Mijn pony heeft heel veel last van de wisseling land /stal echter dit jaar heeft hij daar veel langer last van. Niet echte dunne mest maar wel veel (spuiterijen) zijn billen benen zitten dan helemaal onder. Ik zou daarom uw product heel graag willen proberen zodat hij hier hopelijk geen last meer van heeft!

 2. Mijn ouwe makker van ruim 29 heedt de laatste tijd weer veel last van natte mest. Ik ben van alles aan het proberen wat helpt en ook betaalbaar is. Dure medicatie van de da helpt niet. Op deze mannier wordt zijn voeding ook niet goed opgenomen. Dus ja het zou heel welkom zijn

 3. Wortelflokken leuk maar van wortels gaat ons paard zeker aan de dunne.😐

 4. Mijn paardje gigolo van 23 heeft elk jaar aan het einde van het zomer seizoen last van zijn darmen, diarree, down, totaal niet zichzelf. We halen hem dan van het land af, uit de kudde, en zetten hem op het zand, iets wat hij natuurlijk niet leuk vindt.. Zou fijn zijn als dit product hem kan ondersteunen/helpen zijn darmflora op pijl te houden en zo zonder problemen het seizoen door te komen.

 5. Ik zou het graag willen proberen voor mijn pony maar ik geef het nog liever aan een vriendin van mij. Haar paard staat momenteel nog tot dinsdag in de kliniek en wordt behandeld voor maagzweren. Ik denk dat zij het ook graag zou willen proberen als hij beter is.

 6. Mijn ouwe fjord heeft vaak last van dunne mest. Zeker als hij niet elke dag even kan grazen. De winterperiode is daardoor de moeilijke tijd voor hem. Ik zou heel graag een pot darmbalans winnen voor hem om dit uit te proberen.

  1. Mijn paard is al wat ouder en heeft ieder jaar last van koliek door wisseling van voer, echter nu heeft hij zomaar last van koliek en daarbij echt spuitpoep, dus zou het graag willen uitproberen. Ik heb nl al van alles geprobeerd.

 7. Heel graag voor me pony die last heeft van zijn darmen. Ik heb al verschillende voersoorten en supplementen geprobeerd maar niets heeft geholpen. Zou het super graag uitproberen

 8. Mijn tinker heeft 2 weken geleden koliek gehad!! Wellicht mooi om te proberen👍

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *