TRIED & TESTED: Anatomisch gevormd zadeldek met antislip pad

 

In de rubriek Tried & Tested schrijf ik reviews over producten die ik uitvoerig gedragen en/of uitgeprobeerd heb. Zo hoef jij nooit meer een miskoop te doen! Dit keer: een anatomisch gevormd zadeldek van BR.

BR Airflow Zadeldek X-CentricBR Airflow Zadeldek X-Centric TitelWat: BR Airflow zadeldek X-Centric
Prijs: €42,95
Waar te koop: Divoza – klik hier

Onlangs stuurde BR mij dit zadeldek op. Het zadeldek is genomineerd voor het horse product van het jaar 2015 en BR wilde graag dat ik mijn ervaringen met het dekje zou opschrijven. Zoals je misschien op de foto wel kunt zien (aan de haren aan de binnenkant) heb ik het dekje direct getest! Op de foto combineer ik het zadeldek met mijn Mondoni ‘Blyth’ rijlaarzen (klik hier) en met mijn cap van Harry’s Horse (klik hier)

Over het zadeldek zelf
BR vertelt het volgende over het dekje:  Het X-Centric zadeldek is anatomisch gevormd en heeft een Airflow rugnaad om de luchtdoorstroming te bevorderen. Door de anatomisch gevormde rugnaad ontstaat er minder snel druk op de ruggenwervels en schoft, waardoor het risico op schoft- en/of rugletsel wordt gereduceerd. Ook heeft het zadeldek een geïntegreerde, anatomisch gevormde, schokabsorberende antislip pad, voor optimale drukverdeling en een vastliggend zadel.
Het zadeldek van polykatoen is voorzien van een 300 g vulling met 10 mm foam en een vochtregulerende voering van 220 g polyester Cool Plus. Het zadeldek heeft een lichtblauwe rand en is daarnaast ook verkrijgbaar in het rood.

Mijn ervaringen
Ik moet zeggen dat ik in het begin erg moest wennen aan de antislip pad. Dat stuk is behoorlijk dik en ik twijfelde of het wel lekker op m’n paard zou liggen. Eenmaal het zadel erop bleek gelukkig dat het past. Ik vraag me wel af of dit voor ieder paard en ieder zadel geschikt is. Wanneer je normaal gesproken een zadelonderlegger gebruikt voor een betere drukverdeling, is dit dek sowieso wel een goede optie.
Het dekje trekt door de anatomisch gevormde rugnaad helemaal niet strak op de schoft, iets wat ik heel belangrijk vind! Zeker een pluspunt dus. Ook blijft het dekje prima op z’n plek liggen door de antislip laag. Qua looks is het dekje niet bijzonder, het is absoluut niet de mooiste in mijn kast – maar daar gaat het bij dit dekje ook niet om. Ik vind het een fijn dekje met een goede prijs/kwaliteit-verhouding.
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met dit zadeldek! Laat vooral even een reactie achter op mijn Facebookpagina, klik hier.

Vandaag is overigens de laatste dag dat je kunt stemmen voor het horse product van het jaar. Heb je nog niet gestemd? Klik dan snel hier!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *