TRIED & TESTED: Anti Rub borstbeschermer van LeMieux

Onder haar winterdeken draagt mijn merrie Arwen altijd een borstbeschermer. Doe ik dat niet, dan is de kans groot dat ze in no time schuurplekken op haar schoft heeft. Ik had altijd zo’n simpele borstbeschermer van lycra, maar daar was ik niet zo tevreden over. Daarom stapte ik deze winter over op de Anti Rub borstbeschermer van LeMieux. In dit artikel deel ik mijn ervaringen!

 

 

 

Wat: Anti Rub BIB borstbeschermer van LeMieux
Waar te koop: o.a. bij Divoza – klik hier

Productspecificaties:
“De LeMieux borstbeschermer is gemaakt van wrijvingsvrij polyester, in combinatie met een 4-way stretch bamboe. De buikriem is van elastisch bamboe materiaal met een brede klittenbandsluiting. De schoftbeschermer is van extra zacht materiaal en beschermt tegen het gewicht van de deken en minimaliseert wrijving.”

Detailfoto’s van LeMieux zelf:

 

Dit vind ik ervan:
Vorige winter had ik voor Arwen een simpele borstbeschermer gekocht, de goedkoopste in zijn soort, zo eentje die gemaakt is van lycra. Het hielp wel om grote schuurwonden te voorkomen, maar omdat de stof zo dun is, bleef haar schoft kaal. En iedere keer als ik de winterdeken af deed, zat de beschermer helemaal scheef. Ook stonden de haren op haar buik en borst alle kanten op: alsnog wrijving dus. Toen kwam ik afgelopen zomer (ja echt, hartje zomer) de Anti Rub BIB borstbeschermer van LeMieux tegen en deze zag er zo fijn uit! Ik ben sowieso groot fan van LeMieux, dus ik wilde ‘m graag uitproberen. Inmiddels heb ik ‘m zo twee maanden in gebruik, dus tijd om een review te tikken!

De beschermer van LeMieux is twee keer zo duur dan die lycra beschermers, dus je hoopt natuurlijk dat je dat ook terug ziet in de kwaliteit. Gelukkig is dat zeker het geval! Ik trok ‘m voor de eerste keer aan bij Arwen en ik was gelijk verkocht. De pasvorm is echt top en de stof voelt veel fijner aan. De beschermer zit ook iets losser om het paard heen, in tegenstelling tot die lycra dingen. Zoals je op de detailfoto’s van LeMieux kunt zien, is het schoftgedeelte van een ander materiaal gemaakt. Een dikke en zachte stof. Door de plooien die daar zitten, is de pasvorm veel beter. Op de rand van deze zachte stof zit aan de binnenkant lekker zacht wol. Perfect voor de gevoelige schoft!

Wat ik ook heel fijn vind, is het brede klittenband onder de buik. Die is gemaakt van bamboe en voelt heel zacht aan. Door het klittenband kun je ‘m makkelijk verstellen van maat. (ik vind het wel altijd beetje stom dat er zoveel stro, haar en andere vuiltjes in het klittenband gaan zitten na verloop van tijd, maar dat is dan maar een kwestie van schoonmaken en bijhouden.) De pasvorm en de brede band onder de buik zorgen ervoor dat de beschermer netjes op zijn plek blijft. Laatst kwam ik aan op stal en zag ik dat Arwen aan het rollen was in de paddock. De perfecte test natuurlijk ;-). En geslaagd: want de beschermer zat nog steeds goed op z’n plek.

Al met al ben ik heel blij met deze beschermer en snap ik heel goed waarom deze duurder is dan de standaard beschermers. Er is veel meer aandacht aan besteed en de kwaliteit is hartstikke goed. Wondjes zijn verleden tijd en een scheefzittende beschermer ook!

Heeft jouw paard ook een gevoelig velletje en dus een borstbeschermer aan? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *