TRIED & TESTED: Budgetproof rijlaarzen

In de rubriek Tried & Tested schrijf ik reviews over producten die ik uitvoerig gedragen en/of uitgeprobeerd heb. Zo hoef jij nooit meer een miskoop te doen! Dit keer: rijlaarzen die vriendelijk voor je portemonnee zijn!

 

LijntjeLijn

 

budget rijlaarzen

 

Wat: Lederen rijlaarzen
Prijs: €149,99
Waar te koop: Decathlon, klik hier!

De rijlaarzen die ik op bovenstaande foto’s draag, zijn van Fouganza; het ruitersportmerk van Decathlon. Ik kende Decathlon al van de wandelschoenen, windjacks en regenbroeken die ik kocht voor mijn vakanties naar Schotland, maar wanneer ik dan eens nieuwe rijkleding of spullen voor m’n paard nodig had, vergat ik de winkel vaak een beetje. Best wel zonde, want Decathlon heeft leuke spullen voor een nog leuker prijsje. En omdat ik weet dat jullie van budget houden en jullie graag willen dat ik ook eens schrijf over goedkopere items, ga ik vanaf heden af en toe iets testen van Decathlon!

 

De voordelen
1. Super zacht leer 
Wat al direct opvalt, is het zachte leer. Wat nou, laarzen inlopen? Nergens voor nodig! Het leer is zacht genoeg dat blaren verleden tijd zijn. Hierdoor voelt de laars ‘dun’ aan en kan ik dus goed mijn paard voelen. Ik vind ze echt heel comfortabel zitten! Misschien wel de meest comfortabele/zachte rijlaarzen die ik heb…

2. (Bijna) iedereen past ze
De rijlaarzen komen in twee kuitmaten. Zo heb ik maat 38, en dus kon ik kiezen tussen 38-S en 38-M. Daarnaast zit er aan de achterzijde van de rijlaars (aan beide kanten van de rits) elastiek, waardoor je nog meer rek hebt.

3. Dikke zool
Het grootste voordeel van deze laarzen: de zool! De rijlaarzen hebben een vrij dikke zool en dat maakt het ontzettend zacht met lopen, heerlijk! Niet te vergelijken met die stijve, harde rijlaarzen die je ook weleens tegenkomt.

 

De nadelen
Tsja, je kunt een jurk van Chanel niet vergelijken met een H&M’tje en dat geldt ook voor deze rijlaarzen. Je kunt ze niet vergelijken met op maat gemaakte rijlaarzen van Petrie of Celeris. Ik vind de rijlaarzen ontzettend fijn en ik ben er heel blij mee, maar je merkt qua leer en model natuurlijk wel verschil met rijlaarzen die ruim vijf keer duurder zijn. Wil je echt een poepie chique rijlaars, dan zul je toch wat meer moeten sparen. Maar zoek je simpele lederen rijlaarzen die lekker zitten, zonder toeters en bellen, dan raad ik je deze Fouganza laarzen zeker aan.

Ik gebruik de rijlaarzen voornamelijk op buitenrit, naar het strand bijvoorbeeld. Comfortabele rijlaarzen waarbij je niet gaat gillen als er een vlekje of krasje op komt en waar je gewoon relaxt in kan rondlopen. Aanrader! 🙂

 

Shoppen jullie weleens bij Decathlon? Laat je reactie achter op m’n Facebook (klik hier) of Instagram (klik hier)!

 

You may also like

1 Comment

  1. Ik gebruik al jaren de lederen jodhpurs van Fouganza (Decathlon) en die zien bij mij echt af. Ze worden hier ook gebruikt als stalschoenen die alle modder en vuil moeten trotseren en daar werden ze eigenlijk niet voor gemaakt… Maar ze doorstaan het prima! En ze zijn zo fantastisch om te dragen! Ik heb zelfs een paar om buiten mijn werk op de stal te dragen, zo comfy zijn ze.
    Ik heb nu ook een paar rubberen jodhpurs om eens te testen in de hoop zo mijn lederen wat te sparen… En tot nu toe vind ik die ook best fijn, toch voor rubber. Plus: het prijskaartje was ook mooi meegenomen. Het waren de goedkoopste in het gamma.
    Alle rijlaarzen van Decathlon zijn voor mijn kuiten jammer genoeg te smal of ze passen niet optimaal in de lengte. #BredeKuitKortePootjes
    Jammer maar helaas!
    Dus mijn mening: ga zeker eens kijken bij de Decathlon. Wie weet ontdek je wel iets leuks, dar ook comfortabel én betaalbaar is.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *