TRIED & TESTED: Coolpacks van Cryochaps (+ win zelf een paar cryochaps!)

Update 7/12: De winnaar heeft inmiddels een reactie ontvangen! Patricia de Ruijter, van harte!

In de rubriek Tried & Tested schrijf ik reviews over producten die ik uitvoerig gedragen en/of uitgeprobeerd heb. Zo hoef jij nooit meer een miskoop te doen! Voor deze keer heb ik het stokje doorgegeven aan Lysanne Eijlander, de huisfotograaf van Pumps & Paarden. Zij heeft de coolpacks ‘Cryochaps‘ getest, waarmee je de pezen van je paard kunt koelen. Kijk mee!

 

 

 

Wat: Cyrochaps (coolpacks/cooling boots)
Prijs: €98 voor één paar.
Waar te koop: klik hier (tip: tot de kerst krijg je €5 korting)!

 

Dit vind fotograaf Lysanne ervan:
“Ik was bij het lezen over deze Cryochaps al direct groot fan! Eindelijk coolpacks die ook de aanhechtingen en zelfs de kogels mee koelen. Ze zijn niet de goedkoopste, maar aangezien er een half jaar garantie op zit, vind ik het iedere euro waard. Omdat ik er zo blij mee ben, wilde ik heel graag deze review schrijven!

Waarom koelen?
Zelf koel ik na iedere training de pezen van mijn paard. In mijn ogen is een goed management het allerbelangrijkst om paarden gezond en fit te houden. Daar hoort voor mij ook het koelen van de pezen bij. Door de pezen te koelen, herstellen eventuele kleine beschadigingen sneller en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Verschillende onderzoeken hebben de positieve effecten van koelen bewezen. Het kost mij vrijwel geen extra tijd: ik zadel mijn paard af, doe direct de Cryochaps om en ga dan pas de rest van mijn spullen opruimen, eten klaar maken en spullen schoonmaken. Let er wel op dat je de Cryochaps na 20/25 minuten weer eraf haalt, om te voorkomen dat de cool strips opwarmen door de lichaamswarmte en de pezen juist weer warm worden. Je kunt de benen vooraf ook nog eerst afspuiten en daarna de Cryochaps omdoen, het bevriest niet.

Pasvorm
Voordat ik deze Cryochaps probeerde, had ik al diverse soorten coolpacks uitgeprobeerd én versleten; ze gingen allemaal zo ontzettend snel lekken en bij geen één was de pasvorm echt fijn. Nooit werden de aanhechtingen of de kogel meegekoeld, waardoor ik naast de coolpacks óók nog coolingsgel moest gebruiken om deze gebieden te bereiken. De Cryochaps bereiken de aanhechtingen en de kogels wel, dus de coolingsgel kan ik voortaan mooi in de kast laten staan. De sluiting van de Cryochaps is heel stretchy, dus ik denk dat ze bij vrijwel ieder paard wel zullen passen. Daarnaast vind ik ze mooi om het been vormen.

Garantie
De coolpacks zijn verkrijgbaar in twee versies: voor de voorbenen en voor de achterbenen. Ik heb zelf alleen de coolpacks voor de voorbenen, die gebruik ik zeer intensief. Ik ben ze tegelijkertijd met andere coolpacks voor de achterbenen (van een ander merk) gaan gebruiken. De coolpacks van het andere merk zijn inmiddels alweer gaan lekken, terwijl die ook zeker niet goedkoop waren. Bij de Cryochaps is nog geen teken van slijtage te vinden en ik heb er ook nog een garantie voor een half jaar op zitten! Ik heb nog nooit coolpacks gehad die het een half jaar volhielden, maar deze Cryochaps gebruik ik nu vijf maanden en ze zien er nog steeds als nieuw uit. Zo blij mee!

Opbergen
Niet iedereen heeft op stal of thuis een grote vriezer om coolpacks in te bewaren. De Cryochaps kan je gemakkelijk oprollen, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen. Zo passen ze ook in een klein vriesvakje. Het beste is wel om ze juist plat neer te leggen en na gebruik de gel weer recht te strijken, dan zouden ze langer mooi blijven.

Dusss, conclusie:
Ik kan niet anders dan enorm enthousiast zijn over deze coolpacks, ze zijn me nu al iedere euro waard geweest! Iedere dag als ik ze af doe en mijn paard zijn benen navoel, word ik gewoon weer blij. Pezen die perfect gekoeld zijn, zonder te bevriezen. Daarnaast vind ik het heel fijn dat ze zo makkelijk op te bergen zijn zonder teveel ruimte in beslag te nemen. Aanrader!”

 

Win zelf een paar Cryochaps!
Omdat Lysanne zo enthousiast is over de Cryochaps, heeft ze contact gezocht met de Nederlandse agent van Cryochaps en heeft ze geregeld dat we op Pumps & Paarden één paar Cryochaps (voorbenen) mogen verloten, yay! Meedoen? Volg onderstaande stappen:

Stap 1: Volg Cryochaps NL op Facebook (klik hier).
Stap 2: Volg Pumps & Paarden op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) en laat daar een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet.

De winnaar ontvangt volgende week een bericht onder zijn/haar geplaatste reactie op Facebook/Instagram. Veel geluk!

You may also like

21 Comments

 1. Ik doe mee met de winactie!

 2. Ik doe me zou super leuk zijn!

 3. Super gave aktie ik doe mee geliked en gedeeld

 4. ik doe mee voor me paard die is geopereerd door een breuk aan der griffelbeentje an nog steeds niet lekker loopt

 5. Ik doe mee voor Guus, Vivaldi en Duncan. Onze paarden zouden er veel baat bij hebben! Lekkere koele beentjes 🥶🦄

 6. Ik doe graag mee aan deze gave winactie! 🍀

 7. Ik doe heel graag mee met de winactie

 8. ik doe graag mee voor de loting , onze bonte heeft last van haar pezen dus graag

 9. Ik doe graag mee! Net als bij mensen is de gezondheid van je paard het grootste goed. En ik ben graag zuinig op hem!

 10. Oohh dat is handig voor na de training! Ik doe mee. Wendy

 11. Oeh, ik doe mee, wauw!

 12. Ik doe mee ☺️

 13. Ik doe mee heb alle stappen gedaan!❤️😍

 14. Ik doe ook mee! Zou ideaal zijn voor wanneer mijn merrie na haar dracht terug in het werk komt en om te vermijden dat ze weer blessures oploopt, het is nogal een zorgenkindje!

 15. Ik doe heel graag mee voor onze Spaanse grote vriend Maestro, heeft een botwoekering aan zijn sesambeentje in de kogel, waardoor alle aanhechtingen en pezen in dat gebied geïrriteerd zijn. Maestro is 13 jaar jong en deze week de moeilijke beslissing genomen dat ie met pensioen is nu. Het is en blijft onze grote vriend, dus hij blijft lekker bij ons en is elke dag veel in handen. Met poetsen en knuffels. Jullie beloven met dit product dat het zelfs de aanhechtingen koelt dus dan moet dit echt verlichting geven. Hij verdient alles, het allerbeste. Onze lieve Maestro❤

 16. Ik doe graag mee!

 17. Zowel fb als Instagram gedaan
  Ik ben net als lisanne van voorkomen is beter dan genezen.
  Daarom koel ik altijd na de inspanning de pezen van mijn paarden met koud water.
  De benen van je paard zijn uitermate belangrijk en een goede verzorging is dan ook noodzakelijk.
  Ik heb 5 sportpaarden van 3 jarige tot aan een 8 jarige zware tour. Bij alle paarden ben ik mega zuinig op de benen.
  De crycocaps zullen dan ook als geroepen komen voor een nog betere ondersteuning voor het management van hrt behouden van top atleten
  Je maakt er niet alleen mij blij mee maar ook nog eens 5 paarden

 18. Mijn lieve Fries van 180 staat al even stil dit zou geweldig zijn voor zijn revalidatie
  Dus gaan wij heel hard duimen en hopen

 19. Ik wil heel graag meedoen met deze actie. Dan gebruik ik die voor mijn geblesseerde paard. 👍🍀

 20. Is er al een winnaar bekend?

 21. Wauw wat zijn ze leuk en handig.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *