TRIED & TESTED: Dit shirt zou je houding tijdens het paardrijden verbeteren (en ik testte het uit!)

Onlangs zag ik op de website van Epplejeck een geheel nieuw product staan: een corrigerend shirt van het merk HV Polo. Het belooft je houding tijdens het paardrijden te verbeteren. Dat moest natuurlijk even getest worden! Kijk mee!

 

HV POLO Shirt Correction

 

Wat: Shirt ‘Correction Pro’ van HV Polo.
Prijs: €69,96
Productspecificaties:

 • Houding- en figuurcorrigerend shirt
 • Ademend en vochtdoorlatend
 • Antibacteriële stof, voorkomt geurtjes
 • Naadloos

 

Hoe werkt het?
Het shirt heeft donkere banen aan de bovenkant. Deze techniek geeft een lichte, verende druk op je schouders en rug. Dit voel je lichtjes tijdens het rijden, waardoor je telkens herinnert wordt aan je houding. Houd je je rug recht en je schouders mooi naar achteren, dan verdwijnt de druk. Ik heb zelf geen slechte houding, maar ik heb wel altijd de neiging om m’n schouders naar voren te laten hangen. Dat weet ik ook heel goed van mezelf, maar tijdens het rijden ben ik zo aan het concentreren op mijn paard, dat ik iedere keer weer helemaal vergeet.. Wanneer ik dit shirt aan heb, denk ik er automatisch meer aan. Ik voel de lichte druk bij m’n schouders, maar ik denk dat dit shirt ook een heel groot placebo effect met zich meebrengt. Je weet dat je dit shirt aan hebt, dus dan ga je er sowieso al steeds op letten. Althans, dat merkte ik bij mijzelf heel erg. 😉

Daarnaast is dit shirt figuurcorrigerend en kan het een strakker/slanker effect geven onder bijvoorbeeld je wedstrijdjasje. Ik ben echt heel erg positief over de pasvorm van dit shirt. Het zit erg goed bij de schouders en het is mooi nauwaangesloten. Ook de stof vind ik erg fijn. De stof is net iets dikker dan je gewend bent. Dat vind ik een goede keuze, aangezien het shirt nauwaangesloten zit. Dan is het fijn als de stof iets dikker is, zodat je niet opeens alles ziet zitten enzo ;-). Ook is de stof iets ‘gladder’ en heel stretchy. Erg mooie kwaliteit dus. Een ander voordeel is natuurlijk het antibacteriële aspect, zodat je geen last hebt van zweetgeurtjes na een zware training.

Al met al vind ik het een heel fijn shirt om in te rijden. Kleine disclaimer; je moet geen wonderen verwachten. Een shirt kan niet toveren en het is dus niet zo dat je ineens helemaal perfect op je paard zit. Het zorgt er wél voor dat je wat meer op je houding gaat letten. Op die manier leer je de gewoonte aan om regelmatig je houding ‘na te lopen’ tijdens het rijden, waardoor je in de toekomst ook in ‘gewone’ shirts en truien aan je houding denkt.

Maar naast het grote voordeel van je houding, vind ik het qua stof dus ook echt een heel fijn shirt om in te trainen. Ik houd heel erg van die typische ‘sport stofjes’. Mocht het warm zijn en/of een zware training zijn, dan ‘droog’ je gewoon weer snel op.

 

HV Polo Correction

Shoppen
De Correction Pro-lijn van HV Polo bestaat uit twee type shirts: ik testte bovenstaande T-shirt uit, maar je hebt ‘m ook in het model van een wedstrijdshirt, dus met hoge hals. Beide kosten €69,95 en shoppen kan onder andere bij Epplejeck. Klik hier voor het T-shirt model en klik hier voor het showshirt.

 

Zouden jullie dit shirt willen hebben? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)!

 

You may also like

8 Comments

 1. Ik zou dit shirt heel graag willen proberen. Begin weer met een jong paard en alle beetjes kunnen maar helpen!

 2. Lijkt me heel een heel fijn shirt en ik vind hem ook mooi! Mijn houding is opzich goed maar net als jij inderdaad ook mijn schouders hangen wel eens naar voren waardoor mijn paard makkelijker de teugels af kan pakken doordat ik niet oplet en dat is bij een jonge merrie soms niet zo handig 😂

 3. Dat zou ik graag willen uitproberen. Heb een lang bovenlijf op een relatief ‘klein’ ijsland paard!

 4. Ik zou dit shirt ook heel graag willen hebben. Ik heb hetzelfde probleem namelijk; mijn houding is verder prima maar mijn schouders vergeet ik vaak en die vallen dan naar voren!

 5. Ik zou dit shirt super graag willen hebben voor mijn zusje! Zij zit vaak met haar schouders te veel naar voren en ik denk dat dit shirt haar heel erg zou helpen. Dit shirt zou haar heel erg kunnen helpen!

 6. dit shirt zou me geweldig kunnen helpen heb een paard dat tamelijk rond is en ik heb korte beentjes dus moet ik mijn bovenlichaam zo correct mogelijk kunnen houden, en dat is soms wel een beetje moeilijk
  dit shirt zou me hierbij kunnen helpen

 7. ben benieuwt naar dit shirt en zou het graag willen hebben .

 8. graag zou ik de shirt voor mijn dochter willen kopen.
  De maat M/L is nergens te verkrijgen
  Kan u mij helpen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *