TRIED & TESTED: Ik testte de 3 populairste beenbeschermers van LeMieux

Ik vind de zadeldekken van LeMieux ontzettend fijn, maar ik heb verder nooit andere producten van dit merk uitgeprobeerd. Hartstikke stom, want ik vind LeMieux een prachtig én kwalitatief goed merk. Hoogste tijd dus om het merk wat beter te leren kennen! De afgelopen tijd heb ik daarom hun drie populairste beenbeschermers getest. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan mee!

 

LijntjeLijn

 

lemieux beschermers

Wat: Snug Boots
Prijs: €69,95
Waar te koop: Epplejeck – klik hier

Productspecificaties:

 • Geschikt voor dagelijkse training
 • Geschikt voor springen en dressuur
 • Nauwaansluitende pasvorm
 • Flexibel en ademend
 • Beschermen de kogels en pezen
 • Voering van 3D mesh om de benen koel en droog te houden
 • Zachte afwerking om schuurplekken te voorkomen
 • Verstelbaar met snelsluitingen

 

Dit vind ik ervan:
Ik begin gelijk met de beschermers die ik het allerfijnste vond: de Snug Boots! Deze beschermers hebben naar mijn mening alleen maar pluspunten: je kunt ze voor alle soorten trainingen gebruiken, het mesh-gedeelte (de gaatjes stof) is echt méga zacht en netjes afgewerkt en de beschermers lopen mooi door naar beneden voor goede bescherming. Misschien nog wel het grootste pluspunt: de pasvorm! Oooh jongens, die PASVORM! Ze zitten echt perfect om de benen heen. Mooi nauwaangesloten, niet te grof, niet te iel, nergens extra ruimte over; it fits like a glove.

Ik probeer ook altijd een minpunt te vinden bij reviews, om het in evenwicht te houden, maar bij deze beschermers weet ik er geen één. Ik gebruikte hiervoor simpele peesbeschermers en dan zie je echt veel verschil. Ik vind het heel fijn dat het zachte mesh vrij ver doorloopt naar beneden, zodat mijn paard zichzelf niet kan beschadigen met aantikken. Oh, ook belangrijk: de benen van mijn paard waren geen één keer nat.  Behalve eergisteren, maar het was toen ook 27 graden. 😉

Kortom: zoek je fijne beschermers die je dagelijks kunt gebruiken, dan vind ik deze Snug Boots zeker een goede optie.

 

lemieux beschermers

Wat: Mesh Brushing Boots
Prijs: €49,95
Waar te koop: Epplejeck – klik hier

Productspecificaties:

 • Geschikt voor dagelijkse trainingen (en wedstrijden)
 • Lichtgewicht
 • Ademende voering van mesh
 • Binnenzijdes van rundleer, voor meer duurzaamheid
 • Binnenzijdes bevatten extra padding voor bescherming
 • Klittenbandsluitingen
 • Geschikt voor zowel voor- als achterbenen

 

Dit vind ik ervan:
De Mesh Brushing Boots zijn heel flexibel en kun je alle kanten op buigen. Een fijn, licht beschermertje! Dat betekent natuurlijk ook dat ze minder goed zijn in harde klappen opvangen, niet zoals de harde Snug Boots die hierboven staan, dus je moet ze niet voor je springtrainingen aanschaffen. Maar ben je op zoek naar een simpel model dat bescherming biedt tijdens dressuurtrainingen, dan is dit zeker een prima optie.

De pasvorm vind ik ook helemaal in orde. Door het leer aan de binnenzijdes zal de pasvorm de eerste paar keren wel ietsjes minder zijn (niet zo perfect als bij de Snug Boots). Het leer moet zich eerst nog even goed vormen. Ik had overigens het idee dat de benen van mijn paard met deze beschermers het minst warm werden, in vergelijking met de twee andere beschermers die ik heb getest. Je voelt sowieso aan alles dat deze beschermers lekker licht en luchtig zijn. Pluspuntje dus!

 

lemieux beschermers

Wat: Fleece Brushing Boots
Prijs: €54,95
Waar te koop: Epplejeck – klik hier

Productspecificaties:

 • Gevoerd met zacht fleecemateriaal
 • Buitenkant van generfd imitatieleer
 • Zachte voering om schuurplekken te voorkomen
 • Zorgt voor gelijkmatige drukverdeling

 

Dit vind ik ervan:
Als laatste dan de Fleece Boots en ik moet eerlijk zeggen: ik ben niet zo heel erg fan van deze beschermers. Ik vind ze ontzettend mooi om te zien, maar ik ben niet zo dol op fleece en (nep)bont in beschermers. Ik heb daardoor al snel het idee dat het van binnen te warm wordt en daarom heb ik ze de afgelopen week (met de hoge temperaturen) ook helemaal niet gebruikt. Daarnaast worden de beschermers door het fleece nogal groots en breed, wat niet zo mooi tot zijn recht komt op de slanke beentjes van mijn paard, terwijl de maat wel gewoon prima is. Ook had ik het idee dat deze Fleece Boots minder beschermende padding hadden dan de witte Mesh Boots die hierboven staan. Als ik in beide beschermers knijp, dan voelen de Mesh Boots veel dikker en veerkrachtiger aan.

Pluspunten zijn de enorm zachte voering, de chique uitstraling en de pasvorm. De pasvorm is namelijk gewoon prima, ondanks dat ik de beschermers in hun totaal te grof vind. Ze zitten gewoon mooi om het been. Oh enne, Charlotte Dujardin heeft ooit eens gezegd dat deze beschermers haar absolute favorieten zijn, dus mijn mening is ook maar één mening. 😉

 

Hebben jullie beschermers van LeMieux? Wat vinden jullie ervan? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

You may also like

5 Comments

 1. Toch maar de snuf boots aanschaffen!

  Als je eens de mogelijkheid krijgt om de Crossbeschermers te testen.. dan zou ik dat megatof vinden!! ik kan ze echt nergens in het echt vinden..! Zou daar graag meer over willen weten. Zelfs op paardenforum’s als bokt kan ik er niks over vinden.

  1. De Shock protectors van LeMieux zijn de fijnste beschermers die ik ooit heb gehad! Het is even wennen met omdoen, maar passen om ieder been. De benen blijven koeler met deze beschermers en ze worden ook niet zwaar van water.

 2. Hoe zouden de beschermers om Friese benen passen? Kan je daar een uitspraak over doen?

  1. Voor Friese paarden zijn de prima geschikt. Ik heb zelf de Snugboots. Maar ik vind ze niet heel prettig. Mijn paard loopt zijn kootholtes kapot ermee…

 3. Ik heb de snug boots en ze zitten idd erg mooi tot je er een tijdje mee rijd😅 bovenste en onderste bandje schuift dan en als ik klaar ben met rijden valt de halve bak uit de beschermer of alle zooi van de buitenrit🤷🏻‍♀️ Zo “snug” zijn ze niet naar mijn mening

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *