TRIED & TESTED: Mix & match dekens van Busse

Deze maanden, zo aan het einde van de winter, wisselt het weer ontzettend vaak en schiet de temperatuur alle kanten op. In zulke periodes is het fijn dat je makkelijk kunt wisselen met dekens, zodat je paard het niet te warm of juist te koud heeft. Nu kwam ik onlangs in aanraking met de dekens van Busse; een fijne optie voor als je niet een heel dikke portemonnee hebt. Kijk mee!

 

 

Liner systeem
Busse heeft diverse dekens in hun assortiment die met elkaar te combineren zijn. Zo kun je mixen en matchen met diverse grams en kun je het per dag aanpassen aan het weer. Hierdoor kun je ze een beetje vergelijken met het liner systeem dat bijvoorbeeld Horseware heeft.

 

 

Fijne pasvorm
Zelf heb ik van Busse de Thermo regendeken, de bijhorende onderdeken en de bijhorende afneembare hals. Hiervoor had ik nog helemaal geen ervaring met dit merk, maar ik ben positief verrast. Ik vind de pasvorm namelijk erg fijn: de regendeken heeft een V-ring voorsluiting, waardoor de druk op de schoft en borst geminimaliseerd wordt.  Ik vind dit veel fijner zitten dan de ‘rechte’, horizontale sluitingen. Ook zit er rondom de schoft een extra dikke padding. Omdat mijn paard snel last heeft van schuurplekjes, is dit dus extra welkom. De deken zit vrij hoog op de hals, waardoor het niet naar achteren trekt. Het halsstuk kun je vast maken met het klittenband.

De onderdeken is lekker zacht en kun je door middel van het klittenband gemakkelijk bevestigen aan de regendeken. Hierdoor schuift de deken niet en blijft alles goed zitten. Ik vind het een fijn systeem!

 

Shoppen
Regendeken €37,60 – klik hier
Halsstuk €21,45 – klik hier
Onderdeken €28 – klik hier

 

Welke dekens gebruiken jullie momenteel? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)!

 

 

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *