TRIED & TESTED: Super luxe (antibacteriële) jodhpurs

Als vaste blogger voor Epplejeck mag ik regelmatig (nieuwe) producten uitproberen. Een tijdje geleden vroegen de meiden van Epplejeck of ik de nieuwe jodhpurs van Tonics wilde testen. Deze zijn super luxe en hebben onder andere een speciale zool. Super gaaf natuurlijk, dus daar zei ik geen nee tegen! Kijk mee.

 

LijntjeLijn

 

jodhpurs tonic space ust

 

Wat: De ‘Space Ust’ jodhpurs van Tonics
Te koop: voor €259,95 bij Epplejeck (klik hier)

Specificaties:

 • Luxe jodhpurs
 • Sterk Italiaans leer
 • Zacht en glimmend leer
 • Waterdicht en ademend
 • Lederen X-static voering
 • Dubbele, waterdichte ritssluiting aan voorzijde
 • Elastische inzet aan beide zijden voor perfecte pasvorm
 • Sterke, rubberen anti-slip buitenzool
 • Voorzien van verstevigde middenzool voor goede steun
 • Uitneembare, schokabsorberende, ademende, antibacteriële binnenzool met verstevigde hiel
 • Verstevigend rubberen gedeelte aan zijkant schoen voor extra bescherming
 • Spoorhouder

 

Mijn ervaringen:
Tonics is een Italiaans merk dat te koop is bij Epplejeck. Het merk produceert luxe jodhpurs (en chaps) en daarom zitten de schoenen van dit merk in het hogere segment. De jodhpurs die ik hier draag, de Space Ust, is de meest luxe variant. Naast deze hebben ze ook twee andere varianten die iets lager zitten qua prijs. (Klik hier om alle modellen te bekijken)

Groot verschil
Ik weet dat deze jodhpurs vrij hoog geprijsd zijn en dat dit voor veel mensen buiten het budget valt. Maar na het testen kan ik alleen maar zeggen: ze zijn echt heel, heel héél fijn! Ik merk ontzettend veel verschil met mijn goedkopere, simpele jodhpurs. De Tonics zijn gemaakt van hoge kwaliteit leer en dat merk je gewoon. Het voelt heel zacht aan, maar is sterk genoeg dat je niet gelijk van die ‘vouwlijnen’ erin krijgt.

Door de verstevigende delen bij je hiel en aan de zijkanten, krijg je bij het lopen veel steun rondom je enkels. Iets wat voor mij wel heel fijn is, want op de een of andere manier zwik ik heel vaak mijn linker enkel. Ik heb dit al van jongs af aan (geen idee hoe het komt) dus zo’n stevige schoen is zeker welkom.

Wat ik overigens ook een groot voordeel vind: de twee ritssluitingen. Linksvoor en rechtsvoor zitten twee ritsen die helemaal doorlopen tot waar je voet zit en dat zorgt ervoor dat je heel makkelijk je schoen aan en uit kan trekken. Geen getrek, geduw en een rood hoofd als je je schoenen uit probeert te trekken dus. 😉

 

Extra specificaties
De jodhpurs onderscheiden zich niet alleen door het sterke leer, maar ook door een aantal extra specificaties. Zo zijn ze bijvoorbeeld waterdicht (Dat heb ik uiteraard zelf ook nog even gecontroleerd, dus ik ben als een kind in allerlei regenplassen gaan stampen, haha) en de buitenzool is anti-slip.

Het meest opvallend vind ik echter de binnenzool; deze is schokabsorberend, ademend en antibacterieel. Door de ademende functie krijg je amper zweetvoeten, maar mocht je die toch krijgen, dan hoef je door de antibacteriële functie niet bang te zijn voor vieze geurtjes. Nu heb ik daar sowieso niet zo snel last van, dus dat heb ik niet goed kunnen testen voor jullie.. 😉

 

Conclusie
Met al deze specificaties en deze hogere prijsklasse kan het ook bijna niet anders; de schoenen zijn echt van hoge kwaliteit en héél erg fijn. Ik ben er onwijs blij mee! Maar ik moet natuurlijk ook realistisch blijven; het is een grote uitgave. Wanneer je maar twee keer per week rijdt, dan zou ik gewoon voor een simpelere, goedkopere jodhpurs gaan. Maar draag jij je jodhpurs iedere dag een flink aantal uur, dan zou ik deze Tonics zeker in overweging nemen. Een mooie en goede investering voor je voeten!

 

Kennen jullie het merk Tonics al? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *