TRIED & TESTED: Werkt deze waterdichte rijbroek nou echt?

Afgelopen september schreef ik over de waterdichte rijbroek van Fouganza, het ruitersportmerk van Decathlon. Ik schreef erover als tip voor jullie, en ik kreeg daar toen zóveel enthousiaste reacties op! Ik kon het daarom ook niet laten om de broek zelf eens uit te testen, zodat ik jullie nu kan vertellen of ‘ie inderdaad water- en winddicht is. Lees mee!

 

LijntjeLijn

 

waterdichte rijbroek

 

En, is ‘ie inderdaad waterdicht?
Tsja, ik kan er kort over zijn: de broek is écht waterdicht. Ik heb ‘m meerdere keren aan gehad tijdens regenbuien (en tussendoor ook nog een paar keer de broek gewassen in de wasmachine) en iedere keer was ‘ie 100% waterdicht.

Een tijdje geleden ging ik met een stalgenootje een strandrit maken en precies op het strand kwamen in een gigantische hagelbui terecht. We waren echt zeik- en zeiknat geregend, maar het water blijft bij deze broek gewoon op de stof liggen. Het water kan niet intrekken en daarom had ik gewoon nog droge benen! Daarbij was het water dat op de broek bleef liggen, binnen 10 minuten alweer opgedroogd. Mijn stalgenootje had daarentegen een doorweekte rijbroek, die een half uur daarna nog steeds nat en ijskoud was. Duidelijk een verschil dus en ik was zó blij dat ik deze rijbroek aan had!

Hetzelfde geldt voor gisteren, toen ik bovenstaande foto maakte tijdens de training. Zoals je ziet blijft de regen gewoon op de stof liggen en kan het niet intrekken. Nadat de regen stopte, was de buitenkant van de broek ook weer binnen zo’n 10 minuten helemaal droog.

En winddicht?
Ik hoorde laatst iemand met dezelfde broek zeggen dat ‘ie niet winddicht is, maar dat snap ik niet helemaal. Het heeft afgelopen dagen echt hard gewaaid en normaal gesproken voel je die ijzige wind dan echt door je broek heen gaan. Bij deze broek was dat absoluut niet het geval, super fijn!

Toen we een paar weken geleden zoveel sneeuw hadden, trok ik echt iedere dag deze rijbroek aan. Ik heb één dag met een “gewone” rijbroek gereden en ik had direct spijt. Die ijskoude wind komt dan veelste veel door je broek heen. Dus, conclusie: Ja, de broek is winddicht!

 

waterdichte rijbroek

En verder?
Ik vind het de ultieme winter-rijbroek. De zachte fleece stof aan de binnenkant zorgt voor warme benen en hoe hard het ook regent: je benen worden niet nat. Zo fijn! De broek is aan de achterkant overigens iets hoger, dat kun je goed zien op bovenstaande productfoto’s. Die hogere achterkant heeft fleece aan de binnenkant, waardoor je dus een lekkere warme onderrug houdt in de winter. En: als je een (te) korte jas hebt, heb je niet zo’n koud, kaal stukje daar 😉

De pasvorm is daarentegen niet helemaal mooi bij mij. Hoewel ik normaal altijd maatje 36 heb, is deze broek voor het mooie net iets te wijd. Niet alleen aan de bovenkant, maar ook bij m’n bovenbenen en kuiten. Daarbij had ik het zelf fijner gevonden als de voorkant van de broek qua taille ook wat hoger zou zijn.

Verder kan ik mij lekker bewegen in deze rijbroek en is de stretch prima. De leather-look stof zorgt ervoor dat je niet té glad in je zadel zit en zorgt dus voor een beetje grip.

Enthousiast geworden? Je shopt ‘m voor €49,99 bij Decathlon – klik hier!

 

Hebben jullie ook een water- en winddichte rijbroek? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of op Instagram (klik hier)

You may also like

8 Comments

 1. Ik heb hem al jaren en ik vind hem ook super.

 2. Hier precies dezelfde ervaringen.
  Ideaal voor de winter en herfst.
  Nog een voordeel (ik heb de lichtgekleurde); elke vlek die je maakt haal je er met een nat lapje zo van af.
  Ik heb mijne ook al best vaak in de wasmachine gehad en hij blijft waterdicht.
  Dat iets hoger lopende stuk aan de achterkant geeft stiekem inderdaad best meer warmte.
  Zo blij met deze broek!

 3. Mn beste aankoop ooit voor 5 tientjes! Maar maarje kleiner bestellen want ze vallen wat ruim.

 4. Klopt he-le-maal! Ik heb er eentje gekocht na het lezen van je vorige blog en het is meteen mijn lievelingsbroek geworden: warm, droog en stretch en dat voor een zeer bescheiden prijs. En wat ik helemaal TOP vind: Decathlon geeft maar liefst een jaar lang recht op retourneren. Dat doet niemand met deze geweldige broek, maar toch blijft het een uitstekende extra service.
  Inmiddels een tweede exemplaar gekocht voor als de ene in de was zit.
  Super bedankt voor de gouden tip!

 5. Ik vind de beschrijving op de site van Decathlon wel grappig ” Ontworpen voor: ervaren ruiters die 2 tot 4 keer per week paardrijden bij koud en regenachtig weer.”
  Onervaren ruiters of ruiters die minder vaak rijden….nig even wat meer ervaring op doen en vaker rijden 😂🤣

 6. Beste Margreth,
  Wat wij bedoelen in Decathlon met “ontworpen voor:” is dat de kwaliteit van het materiaal geschikt is om zo vaak te rijden(gebruik). Bij andere artikelen kan je zien “Ontworpen voor: beginnende ruiters….” dan zal de broek niet kwalitatief genoeg zijn voor een ervaren ruiter die vaak gaat rijden.

  Je zou ontworpen voor kunnen vertalen door gebruik/sportief niveau.

  mvg

 7. Ik heb er laatst 1 gekocht bij epple jack ‘leatherlook’.
  Same story: wind en waterdicht en gevoerd van binnen.
  Superfijne broek met een leuke prijs!

 8. Jammer dat de broek niet in het wit verkrijgbaar is voor de koude en natte jachten

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *