WEDSTRIJDROUTINE: 7 vragen aan Daphne v Peperstraten

11911626_691286941007371_527415641_nFoto: Equigeniek

Ze werd 7e op het EK  (én beste Nederlandse bij de kür op muziek) een paar weken geleden in Malmö, en afgelopen zaterdag werd ze Nederlands Kampioen; hoogste tijd om Daphne van Peperstraten haar wedstrijdgewoontes en -routine te vragen!

1. Wat draag je het liefst op wedstrijd?
Ik ben heel dankbaar voor mijn twee sponsors; Geblingt en Accademia Italiana; die mij voorzien van heel fijne producten! Van Geblingt draag ik een plastron, bandagebandjes en andere accessoires, en van Accademia Italiana draag ik de superfijne rijbroeken. Verder is mijn cap van Kep Italia en zijn mijn laarzen van De Niro Boot. Mijn jasje is een teamjasje sinds ik aan het EK heb deelgenomen. Daar ben ik erg trots op!

2. Wat zijn je favoriete groomingsproducten?
Mijn pony’s glimmen door de super-bodyshine van Cowboy Magic en ik gebruik daarnaast ook altijd lavendel shampoo omdat die zo lekker ruikt, haha! Op nummer 1 staat bij mij echt babydoekjes, daar maak ik alles mee schoon en ik kan echt niet zonder!

11940323_691287161007349_32557231_nFoto: Equigeniek

3. Heb je een ritueel (of bijgeloof) als je op wedstrijd gaat?
Op wedstrijd heb ik samen met mijn moeder wel een routine in het voorbereiden, zij knot bijvoorbeeld de pony’s in terwijl ik alles poets en het tuig helemaal schoonmaak. Bijgeloof heb ik eigenlijk helemaal niet, behalve dat ik een vaste riem heb die ik altijd op wedstrijd aan doe.

4. Veel ruiters hebben last van wedstrijdstress; heb jij dat ook?
Vroeger had ik wel last van spanning, maar ik zit nu al 1,5 jaar bij mental coach Sanne Beijerman. Deze ‘trainingen’ werken super met mij en ik vind het heel fijn. Als ik last heb van spanning neem ik oefeningen door die ik met haar heb gedaan, zoals ademhalingsoefeningen. Zeker een aanrader!

11949755_691286984340700_424037006_nFoto: Equigeniek

5. Hoe leer jij een proef uit je hoofd?
Eigenlijk leer ik proeven altijd heel makkelijk uit mijn hoofd, gelukkig maar! Als ik een proef op video zie weet ik ‘m daarna gelijk op te noemen. Ik heb daarom niet echt een methode om het te leren.

6. Wat is je mooiste moment tot nu toe in je sportcarrière?
Mijn mooiste moment was absoluut het EK in Malmö deze zomer. Dat was een geweldige ervaring! Niet alleen werd ik 7e, ik werd ook nog eens beste Nederlandse in de kür op muziek! Een ander mooi moment was mijn eerste plaats op de Felix Hippische Juristen Cup eerder dit jaar!

11911161_691286721007393_131316385_nFoto: Equigeniek

7. Waar wil je nog heel graag eens starten?
Het lijkt mij heel gaaf om een keer in Aachen te starten en in Oostenrijk bij de wedstrijd van Glock! Prachtige accommodaties. Ook wil ik heel graag volgend jaar weer op het EK staan bij de jeugd. Mijn uiteindelijke droom? De Olympische Spelen!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *