TIP: Waarom je je eczeemgevoelige paard NU moet behandelen

Update 5/5: de winnaars zijn inmiddels bekend! Van harte Lydia Koelewijn, Simone vd Slot en Svenja van Nisselrooij!

Wat was het een heerlijk weer vorige week, het leek wel zomer! Deze week is het helaas iets minder, maar dat betekent niet dat de insecten die zomereczeem veroorzaken, stil zitten. Heeft je paard ieder jaar last van zomereczeem, dan is het belangrijk om je paard nu al (preventief) te behandelen! In dit artikel leg ik uit waarom én ik mag drie keer het anti-zomereczeem supplement van Finecto weggeven. Lees mee!

 

LijntjeLijn

 

finecto zomereczeem

 

Waarom nu al (preventief) beginnen?
Vaak begin je pas met behandelen als je paard al symptomen van jeuk vertoont en dan ben je dus eigenlijk al te laat. Voorkomen is beter dan genezen, dus wees het jeuken voor en begin met het preventief behandelen van je paard.

Het ideale moment om te beginnen is als de temperaturen stijgen. Zodra het namelijk boven de 10 graden wordt, komen de eitjes van afgelopen winter uit. De eerste cullicöides muggen gaan dan dus rondvliegen en kunnen je paard gaan bijten. Het speeksel van de cullicoïdes mug veroorzaakt veel jeuk bij paarden die daar allergisch voor zijn. Je paard gaat dan flink schuren, zelfs zoveel dat er na een tijdje wonden ontstaan. Vanaf dat moment kom je in een negatieve spiraal terecht. De huid jeukt, de wonden proberen te genezen en gaan daardoor óók jeuken. En nog meer jeuk = nog meer schuren = nog meer wonden.

 

100% natuurlijk supplement tegen zomereczeem
Als je Pumps & Paarden al wat langer volgt, dan klinkt de naam Finecto je waarschijnlijk wel bekend in de oren. Dit is een merk dat 100% natuurlijke supplementen tegen zomereczeem en mijten maakt. Het is een poeder dat je dagelijks door het voer van je paard mengt. Het supplement is gemaakt van diverse kruiden en etherische oliën, die er voor zorgen dat je paard gaat “stinken”. Wij ruiken dat uiteraard niet, maar de cullicoïdes mug ruikt het zeker wel. Je paard wordt minder aantrekkelijk voor de mug en wordt daarom niet meer gebeten. Omdat het met geur werkt, kunnen de muggen dan ook niet resistent worden voor dit supplement. Extra fijn!

 

En wat kun je verder nog doen, behalve een supplement als deze voeren?

 • Detoxen om afvalstoffen kwijt te raken
  Een paard dat zijn afvalstoffen niet goed kwijt kan, of veel opgehoopte afvalstoffen heeft, kan ook de stoffen in het speeksel van cullicoïdes mug niet goed verwerken. Je kunt er daarom voor kiezen om nu, voor de zomer begint, je paard te ontgiften door middel van een detox. Er zijn diverse detox producten op de markt. Ze stimuleren de werking van de lever en nieren, zodat die het lichaam beter kunnen reinigen en afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd.

 

 • Doorbloeding stimuleren om afvalstoffen kwijt te raken
  Een goede doorbloeding zorgt ook voor een betere afvoer van afvalstoffen. Zorg er dus voor dat de doorbloeding van je paard goed is. Dat bereik je door je paard voldoende beweging te geven, maar er zijn tegenwoordig ook allerlei therapie-dekens die de doorbloeding kunnen boosten. Er is nog te weinig onderzoek naar gedaan om het voor 100% te bewijzen, maar mocht je toevallig al zo’n deken hebben: probeer het eens!

 

 • Met schemering op stal
  Zet je paard tijdens de schemering op stal, aangezien de muggen dan het meest actief zijn.

 

 • Beperk de suikers
  Let erop dat je paard niet teveel suiker binnen krijgt. Suiker zit niet alleen in krachtvoer, ook in ruwvoer en gras. Werk bijvoorbeeld met strookbegrazing om het wat meer te doseren.

 

 

Finecto zomereczeem

 

Win het supplement van Finecto!
Yesss; van Finecto mag ik het supplement tegen zomereczeem weggeven! Heeft jouw paard ieder jaar last van zomereczeem en wil je dit natuurlijke supplement graag eens proberen? Ga dan naar mijn Instagram en/of Facebookpagina en laat in een reactie weten dat je meedoet. Heb je stalgenoten of vriendinnen die ook een paard met zomereczeem hebben? Tag ze dan ook zeker, want ik mag drie potten weggeven! 🙂 Klik hier voor mijn Facebookpagina en klik hier voor mijn Instagram.

Meedoen kan t/m 3 mei, de winnaars krijgen een berichtje onder hun geplaatste reactie. Veel geluk!

#pumpsadvertorial

You may also like

1 Comment

 1. De allerbeste tip tegen ZE, de eczeemdeken, wordt niet genoemd!
  Met een deken zorg je ervoor dat het paard niet word geprikt door de muggen, dat is dus de beste preventieve behandeling die je kunt hebben en werkt altijd, in tegenstelling tot alle supplementen. Voor de meeste paarden met ZE is alleen een eczeemdeken al genoeg om helemaal van het schuren enzo af te zijn. Hier in ieder geval wel!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *